Vilafant va viure el cap de setmana passat tres dies de bàsquet cent per cent amb motiu del primer Torneig U13 preinfantil que va organitzar el club local. Fins a 20 equips, dotze de masculins i vuit de femenins, hi van prendre part i van fer possoible una primera edició espectacular. El torneig el van guanyar la Penya, en el bàndol masculí, i el CityLift GEiEG-UniGirona, en el femení.

L'organitzador del torneig, Pepe Socorro, explica que "l'èxit ha sigut rotund i que hem superat totes les expectatives que ens vam plantejar". I és que el Club Bàsquet Vilafant s'hi va bolcar al màxim per aconseguir que tot no anés bé. "Vull donar les gràcies a totes les persones que han fet possible que es pogués celebrar el torneig i que anés tan i tan bé", afegeix Socorro, que també entrena el cadet femení vilafantenc.

El torneig, a més a més, va oferir moltes més activitats a part del bàsquet, ja que els nens van poder anar a la piscina del poble, i gaudir dels concerts del Festival Acústica de Figueres, a més de tot el que oferien les cases de colònies on s'estaven.

Les finals per la televisió

El canal 159 de Movistar+, La Xarxa, va oferir en directe les dues finals del torneig, d'una banda, la que van enfrontar el CityLift GEiEG-Uni Girona contra el Club Natació Sabadell, al migdia, i de l'altra, la que van disputar el Joventut de Badalona i el València Basket, a la tarda.

I és que Vilafant va ser el centre de totes les mirades durant el passat cap de setmana, ja que van venir equip de tot Espanya, com ara el Guancha de Tenerife, la Salle Maó, el València Basket o l'UCAM Murcia.

Vilafant i Adepaf, equips de casa

Pel que fa als equips locals, l'amfitrió hi va portar un equip masculí i un de femení, que entrenats per Pere Crsitina i Bru Rovira van quedar en dotzena i vuitena posició, respectivament. Per la seva banda, l'Adepaf de Figueres de Jordi Marull hi va participar amb només un equip, el masculí, que va quedar en vuitè lloc, amb una victòria contra el Cerdanyola.

El primer de molts

Així doncs, l'èxit de la primera edició del torneig U13 de Vilafant fa pensar que pot ser l'inici d'una llarga història que relacioni la comarca amb el bàsquet durant molts anys, i que posi l'Alt Empordà i Vilafant en el mapa per enèssima vegada.