El retorn al futbol regional va ser immillorable per al Palau-saverdera, que el diumenge passat al migdia es va desfer del Vila-sacra B, l'altra novetat del grup 30 de Quarta Catalana, de manera incontestable (3-0). Els palauencs acumulaven deu temporades sense un primer equip, però això no ho van notar els nois que entrena Youssef Samadi, tècnic fitxat del Roses infantil.

El Palau-saverdera, que té el president, José María Segovia, dins la plantilla, s'ha reforçat amb jugadors amb passat al Cadaqués, com Mohamed Boubnad, Redu El Asri i Youssef Chekrioui, i en el futbol base del Roses i del Base Roses, entre d'altres. Boubnad, precisament, va resoldre el duel amb un doblet davant el Vila-sacra B a la primera part i a la represa Ahmed Alilou, ex del Vila-sacra, va sentenciar amb una centrada-xut que es va enverinar.

Quedar "entre els cinc primers"

"En el nostre primer any l'objectiu és acabar entre els cinc primers i si ho superem, millor", manifestava de manera ambiciosa Segovia. I és que el darrer cop que el Palau-saverdera havia competit en lligues amateurs havia quedat penúltim de la ja desapareguda Tercera Regional (2006/07). Aquell conjunt encara jugava en gespa natural i, avui, ja ho fa sobre terreny artificial, que van instal·lar el 2011. I és que tot i que el club de la Serra de Rodes no tenia un equip regional, sí que ha anat disposant de conjunts de base durant aquest període.

El proper partit dels palauencs serà aquest diumenge (16 h) al camp del Lladó i en el següent rebrà la visita del Portbou.

Palau: Chentouf, Abdelfateh (Yazidi), Sergio Ruiz, Taufik, Ahmed, Youssef, Boubnad, Redu, Segovia (Ali) i Batis. Vila-sacra B: Adrián, Mohamed (Vera), Acuña (Yahya), Porras, Capell (Subirats), Lorenzo, Bernat (Vera), Djiby, Casares (Ronald), Torres i Messaoudi.

Gols: 1-0, Boubnad (p)(36'); 2-0, Boubnad (44'); 3-0, Ahmed (67').

Àrbitre: El Hanadi Ouali.

Fortià, Cadaqués i Base Roses B fitxen en la recta final

El mercat de fitxatges de Quarta Catalana no va tancar l'1 de setembre i els equips estan aprofitant per reforçar-se sense presses. El Fortià, que es va estrenar amb victòria a Vilajuïga, ha fitxat el fins fa poc defensa Adil El Amrani (Esplais) i Bernat Heras. D'altra banda, el Cadaqués ha donat d'alta dos jugadors que militaven en el club de futbol sala del poble, Mark Caminada i Lluís Garcia, mentre que el Base Roses B ha apuntalat la davantera amb el davanter de l'Esplais Hafid Selloum. En canvi, Adrià Alarcón, del Navata, ha fet les maletes per anar al Vilamalla.

Vilajuïga 0-5 Fortià

Vilajuïga: Gómez, Joel, Claparols, Bati, Muñoz, Sergi Garcia, Bellido (Toro), Alberto, Ivan Rodríguez, Miguel i Chano.

Fortià: Albertí, Marzouk, Adil, Serra, Oriol, Pau Rosell (Antoan), Gerard Vidal (Yassin), Víctor (Bernat), Aleix Pujol, Vilanova i Curro.

Gols: 0-1, Marzouk (14'); 0-2, Carlos Serra (16'); 0-3, Curro (20'); 0-4, Aleix (42'); 0-5, Aleix (79').

Àrbitre: Pellejero Pairo.

El Fortià es va desfer del Vilajuïga per la via ràpida, ja que en el descans dominava per 0-4. El tècnic dels fortianencs, James Birch, va donar la titularitat als nouvinguts Adil i Curro, autor del 0-3. El pes ofensiu, però, el segueix portant Aleix Pujol, autor d'un doblet.

Selvatans 6-3 Base Roses B

Selvatans: Manu Perelló, David Ruiz, Joan Perelló, Guillem, Cristian, Villatoro, Martí (Miguel), Jordi, Lluís Ortiz, Romà Brusés i Dídac (Codes).

Base Roses B: Solà, Paniagua, Soler, Felip, Hafid, Roger, Jamal, Raül Blanco, Albert, Giner (Ali) i Cristhian.

Gols: 0-1, Hafid (10'); 1-1, Ortiz (15'); 2-1, Ortiz (24'); 3-1, Romà (27'); 3-2, Giner (30'); 4-2, Ortiz (42'); 4-3, Jamal (44'); 5-3, Ortiz (50'); 6-3, Codes (79').

Àrbitre: Pot Pavon.

Lluís Ortiz continua sent una de les figures de Quarta Catalana i en el primer partit de lliga va anotar un pòquer amb el Selvatans, contra el Base Roses B. Els rosincs, en quadre, s'havien avançat amb un gol de l'ex-Esplais Hafid, però l'equip de la Selva de Mar, encara sense entrenador, va fer valer el factor camp per sumar la victòria.

Llers 2-0 Sant Llorenç

Llers: Paco, Enric, Adrián, Álvaro, Felipe (Mérida), Fabián (Peña), Jordi Juan (Gázquez), Criado (Diego), Àlex Brenes, Javi Cano i Jose Labrador (Salgado).

Sant Llorenç: Joan López, Juanola, Ícaro, Arnau (Olivier), Guillaumes, Sánchez, Sergio Muñoz, Luque, Lehner, Nando (Víctor Magariño) i Sergio Magariño.

Gols: 1-0, Diego Gutiérrez (57'); 2-0, Cano (63').

Àrbitre: Santiago Compan.

El Llers, un dels favorits a l'ascens, va superar el Sant Llorenç de la Muga en el derbi veïnal. Després d'un primer temps insípid, els d'Àlex Ferrer van tenir les idees més clares a la represa amb l'entrada del balear Diego Gutiérrez, autor de l'1-0 assistit per a Javi Cano, que va encarrilar el triomf.

Cadaqués 0-0 Navata

Cadaqués: Caminada, Marcel, Sergi Blay, Javier, Franco, Jorge Ortega, Saber (Jose Antonio), Cantenys (Dionis), Lluís, Marc Blay (Joy) i Giacomo (Bandolin).

Navata: Yerpes, Jaume (Karim), Alex, Alegrí, Pala (Duran), Laari, Aitor Alsina (Carlos), David Alsina, Àngel Sáez (Dani), Dídac i Jofre (Sergi).

Gols: No n'hi va haver cap.

Àrbitre: Vidal Rosés.

El Navata de Manel Cabezos, que aspira a l'ascens, es va deixar els primers punts al camp del Cadaqués, equip que ha fitxat jugadors del club de futbol sala del poble com el porter Mark Caminada, infranquejable a Sa Guarda. D'altra banda, els navatencs han vist com el davanter Adrià Alarcón, ex del Portbou, finalment no fitxarà per anar al Vilamalla.

Vilafant 1-2 Cabanes

Vilafant: Masó, Grabulosa (Rubén España), Alonso (Comeron), Demba, Mohamed, Lozano, Dani González, Chakir, Sufian, Hatim i Eborama.

Cabanes: Andy, Sergi Vicens, Mosquera (Ahmed), Luque, Juanito, Simo, Omar, Adan Caro (Aitor), Txus, Migue Cortés i Orlando (Khalid).

Gols: 0-1, Luque (8'); 0-2, Txus (21'); 1-2, Mohamed (36').

Àrbitre: Ponsatí Clavaguera.

El Cabanes, que vol deixar la Quarta Catalana com més aviat millor, es va estrenar amb victòria a Vilafant en un duel que va encarrilar abans del minut 21 amb gols de Luque i Txus Quintos, el davanter de referència i un dels cinc jugadors que s'ha quedat després del descens.

Espolla 1-1 L'Armentera

Espolla: Paret, Blai, Pewe, Arnau Vizcaíno (Yosu), Walter, Teti (Arnau Vilarrasa), Harol, Pollo, Rupert, Oscar Gómez i Xavi Colomer.

L'Armentera: Olivet, Rubén López, Sabartés, Marcè, Molins (Joel), Canadell (Oriol Sansalvadó), Edu Olmos, Murillo, Peke (Sampol), Dani Sancho i Nierga (Jose).

Gols: 1-0, Arnau Vizcaíno (12'); 1-1, Nierga (47').

Àrbitre: Hidalgo Moreno. Targetes vermelles: Al local Pollo (72').

L'Espolla confia a abandonar la zona mitjana-baixa aquesta temporada i en el debut va plantar cara a l'Armentera, reforçat amb jugadors del Sant Pere i de l'Empuriabrava-Castelló per estar a dalt. L'exjugador de bàsquet Arnau Vizcaíno segueix casat amb el gol i va anotar l'1-0, neutralitzat a la represa pel fins fa poc juvenil de l'Escala Jordi Nierga, un futbolista que ve avalat per Carles Britos.

Siurana 3-2 Lladó

Siurana: Busquets, Aleix Martín, Pol Chico, Marc Perpi­nyà, Téllez, Iu Calvo, Lladó, Jairo, Turró, Bryan Valero i Tati. Lladó: Carrasco, Damià Casals, Serrano, Font, Gerard Martí, Eloy, Milli, Belda, Marc Coto, Reig i Budi.

Gols: 1-0, Bryan (3'); 2-0, Bryan (25'); 3-0, Téllez (44'); 3-1, Iu (pp)(46'); 3-2, Gerard Martí (58').

Àrbitre: Feliu Rovira.

El Siurana, entrenat enguany pel fins fa poc jugador Albert Sala, es va emportar els tres punts en el debut davant el Lladó després d'encarrilar el partit al primer temps amb un doblet de l'exllançanenc Bryan Valero.

Portbou 2-1 Col·lectivitat Boliviana

Portbou: Muñoz, Ugarte, Soufian, Hamza Boumaza (Carlos Greggory), Delmi (Hamza Sennouni), Romà, Juanca Rojo, Rider, Jamal (Viñas), Gabarri (Kiki) i Josico.

Col·lectivitat: Sierra, Wilman, Reyes, Edson (Ronald), Gerson, Xicu, Dennis Acosta (Wilson), Marvin, Castillo, Ordoñez i Xavi Gisbert (Agreda).

Gols: 0-1, Dennis (38'); 1-1, Romà (73'); 2-1, Josico (89').

Àrbitre: Vera Becerra.

El Portbou va suar de valent per començar a instal·lar el fortí a casa, ja que perdia davant el Col·lectivitat Boliviana -l'exgarriguellenc Dennis va anotar el 0-1- quan quedaven vint minuts del final. Romà i Josico van capgirar el marcador en els darrers instants.