El Llançà es va quedar, la temporada passada, a només un gol d'ascendir a Segona Catalana en una promoció fallida a Sant Jaume de Llierca i enguany ho tornarà a intentar tot mantenint la filosofia. En l'estrena a la lliga, en un duel avançat el divendres passat a la nit, els nois d'Enric Giménez van superar l'Esplais (0-2) amb un gol a cada part: el primer de Damià Granollers a la sortida d'una falta executada per Guillem Pérez i el segon del depredador Eladio Rodríguez, amb el cap.

Deu i Sibecas, a l'onze inicial

El Llançà continua amb l'aposta clara del planter i en els camps de l'Aeròdrom d'Empuriabrava van sortir d'inici els fins fa poc juvenils Marc Deu, a la porteria, i Eric Sibecas, al mig del camp. A la represa, van tenir minuts Èric Maestre i Pablo Antolín, que també estaven sota les ordres de Lluís Moñino la temporada passada en el juvenil. A més, l'única cara nova de l'equip, Enrique Garcia, que ha tornat després de foguejar-se al Roses, va disputar els primers 78 minuts.

"Deu i Sibecas tenen 19 anys, va ser una gran notícia. Volem trobar l'equilibri entre jugadors veterans i seguir amb l'objectiu del club, que és l'aposta pels jugadors de casa, però sense deixar de ser un equip competitiu", comentava l'extècnic del Roses Enric Giménez, confiat de sumar el primer triomf a casa aquest diumenge (17 h) davant el Bisbalenc.

Esplais: Carlos Rodríguez, Txema Campa, Joan Duñach, Agustí Garcia, Álvaro Montoro, Jefferson, Abdurahman, Marcelo, Davinson, Frank Romero (Sergi Garcia) i Arnau Cassú (Salvador Canet).

Llançà: Marc Deu, Ivan López, Damià, Andy Alonso, Èric Sibecas (Morad), Guillem Pérez (Maestre), Chacón, Migue Martin, Enrique (Albañil), Adri Marin (Piti) i Eladio (Antolín).

Gols: 0-1, Damià (10'); 0-2, Eladio (84').

Àrbitre: El Morabit.

El Sant Pere i el Sant Miquel ho ajornen per falta de jugadors rivals

A la primera jornada es van quedar sense disputar els partits Sant Pere Pescador-Monells i Cornellà del Terri-Sant Miquel de Fluvià. En ambdós

casos, es van ajornar per falta de jugadors dels del Baix Empordà i el Pla de l'Estany, un fet que van acceptar santperencs i fluvianencs.

El Vilamalla fitxa Adrián Mateo (Roses) i Adrián Alarcón (Navata)

El conjunt de Narcís Barquero s'ha renovat profundament, ja que només han seguit sis jugadors. D'entre les cares noves que van arribar just abans d'iniciar la lliga, hi ha el defensa Adrián Mateo, que havia fitxat pel Roses procedent del Sant Miquel, i el davanter Adrián Alarcón, ex del Portbou que havia estat fent la pretemporada en el Navata i que torna a casa.

Base roses 1-0 Vilamalla

Base Roses: Dani Lobato, David Costa (Txirri Plujà), Frank Caballero, Marc Mínguez, Blas Hornos, Isaac González (Èric Jacobs), Miguel Fuentes, Javier Toste, Joel Barreña (Mito), Hamid Acherkouk i Hossni Jelleun (Justa). Vilamalla: Marc Gómez, Èric Sánchez, Noel Cordon, Adrián Mateo, Aitor Santiago, Marc Martínez (Ferran Peralba), Pau Balsera (Carlos Castillo), Maik Díaz (Ian Soto), Samuel Ávila, Juan Álvarez (Surya Carames) i Adrián Alarcón (Eric Sanjuan).

Gol: 1-0, Aitor Santiago (pp)(93').

Àrbitre: Antillano Dotes.

El Base Roses havia protagonitzat una pretemporada destacable, capaç de batre equips de categoria superior com el Banyoles i el Girona C, o empatar amb l'Escala. I en el primer partit de lliga va estar a punt de deixar-se els primers punts davant el Vilamalla. El conjunt que entrena Napo Cayuela, descendit de Segona Catalana i amb el fins fa poc cadet Isaac González titular, es va acabar emportant la victòria gràcies a un gol en pròpia porta dels visitants en el minut 93.

Bisbalenc 4-2 Empuriabrava-Castelló

Bisbalenc: Dueñas, Pagès, Porqueras, Franco (Salvador), Mármol, Arnau, Morcillo, Torres (Kilian), Bandres, Gerard (Roig) i Bulahi (Batlle).

Emp.-Castelló: Turró, Gabi Fernández, David León, Marc Fageda, Cristhian Fernández (Fransu Doré), Àlex Casadevall, Cesc Sansalvadó (Whotyson), Robledillo, Robert Fernández, Eloi Güell i Fran Farrés (Fran Esmoris). Gols: 1-0, Gerard (3'); 2-0, Gerard (22'); 2-1, Robert (56'); 3-1, Bandres (70'); 3-2, Robert (76'); 4-2, Roig (89'). Àrbitre: Marasciuolo. Targetes vermelles: Al local Bandres (80').

L'Empuriabrava-Castelló es va veure sorprès per l'Atlètic Bisbalenc en la jornada inaugural. Els d'Albert Albert van iniciar el partit amb mal peu, ja que perdien 2-0 en el minut 22. Tot i reaccionar a la represa amb un doblet del fins fa poc pitxitxi del Roses Robert Fernández, els de la Bisbal es van quedar amb els tres punts. El pròxim partit de l'Empuriabrava-Castelló serà aquest diumenge (16 h) davant el Base Roses, en un duel entre candidats a l'ascens.

Agullana 5-3 Begur

Agullana: Sergi Garcia, Vicenç (Budó), Vaquero, Diego Soria, Gerard Schwirley (Bruno Müller)(Vitor), Mane Garcia, Kenny (Lluís Rigall), Camacho, Arnau, Alaminos i Carbonell.

Begur: Gilbert, Ortega, Rincón, Moreno (Gerard), Villarejo, David Fernández, Córdoba, Illana, Ortiz, Gómez i Ramírez.

Gols: 0-1, David (1'); 1-1, Arnau (7'); 1-2, Ortega (13'); 1-3, Ortiz (41'); 2-3, Carbonell (45'); 3-3, Arnau (52'); 4-3, Arnau (71'); 5-3, Arnau (90').

Àrbitre: Cabrera Vidal.

El davanter de l'Agullana Arnau Garcia va acabar com a pitxitxi de Tercera Catalana la temporada passada amb 34 gols i, enguany, ha començat igual d'endollat. El jugador de la Jonquera va anotar un pòquer davant el Begur, en un duel on el conjunt de Pepe Mesas va ser capaç de remuntar un 1-3 en contra.

Borrassà 1-1 Vila-sacra

Borrassà: Planas, Marc Mesas (Navarra), Isaac Serra (Martí Brugué), Bendicho, Àlex Comas (Hèctor), Linares, Córdoba, Monir, Sergio Iglesias, Kenneth i Simón.

Vila-sacra: Godo, Guillem Vera (Morales), Farouk, Marc Torres, Abdourahman, Benba, Younis El Khedar, Hadi, Ousman, Kone (Marc Porras) i Yahya (Omar).

Gols: 0-1, Yahya (39'); 1-1, Kenneth (73').

Àrbitre: Cabanelas Alcaide.

El Borrassà, amb mitja plantilla canviada respecte al curs passat, va topar contra el nouvingut Vila-sacra en l'estrena. El visitant Yahya va avançar el conjunt d'Abdoulie Jallow després de rebre una assistència de Younes, però els de Josep Salas van salvar els mobles amb un gol de Kenneth Juan en una jugada a pilota aturada. El Vila-sacra va tancar, poc abans d'iniciar la lliga, el fitxatge del porter Eric Godo, procedent del Vilajuïga.

Cistella 2-2 Torroella de Montgrí

Cistella: Luque, Litus Martínez, Marcel (Roura), Porterias (David Alvesa), Torrecabota, Adrià Garcia (Auquer), Oscar Font, Combis (Fuentes), Sergio Moreno, Vilarrasa i Oscar Arias.

Torroella: Travé, Garganta (Nils), Corredor, Caballero, Llanas, Guri, Baldeh, Alhagi (Pujol), David Fernández, Ismail i Castillo.

Gols: 0-1, Llanas (27'); 0-2, Caballero (42'); 1-2, Arias (69'); 2-2, Arias (72').

Àrbitre: Trejo González.

El Cistella va estar a punt de protagonitzar una remuntada memorable davant el Torroella de Montgrí, un conjunt farcit d'exjugadors del Viladamat i que dominava 0-2 en el minut 68. Els de Txema Ortega van reaccionar a temps amb un doblet d'Oscar Arias, defensa amb passat en el Vilafant, i van veure com l'àrbitre els anul·lava el gol del triomf en el darrer instant.

Vilabertran 2-1 Bàscara

Vilabertran: Gou, Salazar, Lagresa, Albert (Adrià Rigall), Jordi Alforcea, Cesc Vidal, Pep Pagès, Jaume (Àngel), Morata, Pericet (Alex Sola) i Oscar Sancho (Carlos Vidal).

Bàscara: Estany, Ros (Espinosa), Xifré, Marçal, Alegrí, Adil, Sergi Poch, Cornejo, Tremoleda (Portero), Rubio (Ramon) i Brugué (Arjona).

Gols: 0-1, Sergi Poch (43'); 1-1, Morata (73'); 2-1, Carlos Vidal (89').

Àrbitre: Gou Marly. Targetes vermelles: Al visitant Adil (86').

Un gol del davanter revulsiu Carlos Vidal a la recta final del partit va permetre al Vilabertran superar el Bàscara en el primer partit del curs. Els blaugranes s'havien avançat al primer temps de la mà de Sergi Poch, però els nois d'Enric Moré van reaccionar quan quedava poc per acabar el partit. Tant Vilabertran com Bàscara tenien les baixes per sanció de Marc Alforcea i de Koke Robles, respectivament, a qui els queden tres partits més per complir.