El Liverpool va demanar a última hora d'ahir a la nit, al tancament del mercat, 200 milions pel migcampista brasiler Philippe Coutinho, pretès pel Barcelona, ??segons ha revelat Albert Soler, director d'esports professionals del club . "A última hora, després de setmanes d'ofertes i negociació, el Liverpool ens va demanar 200 milions d'euros per Coutinho i vam decidir no fer l'operació", ha assegurat Soler.

Durant el repàs un cop finalitzat el mercat d'estiu, Soler s'ha referit al fet que el mercat pateix una gran inflació. "El Barça és dels socis, no d'un consell d'administració, no entrarem en la irresponsabilitat de posar-ho en risc", ha comentat. "El que ha passat al mercat d'aquest any ens porta a les portes d'un model totalment diferent. Els clubs tradicionals érem els que liderem aquest procés, però ja no, ara els principals actors són els països, els fons d'inversió i els multimilionaris ", ha dit Soler.

Soler, acompanyat en la roda de premsa pel secretari tècnic, Robert Fernández, ha tranquil·litzat el barcelonisme sobre el futur de Leo Messi i ha aclarit que el club va conèixer que Neymar volia anar-se'n al PSG a finals de juliol, no abans. "Quan vam anunciar un acord (renovació de Messi) és que està validat per les dues parts, no ens tirem a la piscina. Significa que hi ha acord entre les dues parts i estem pendents de protocol·litzar la validació. No hi ha cap problema. La signatura es produirà en breu, si no s'ha fet abans ha estat perquè hi ha hagut gires i partits de seleccions ", ha dit.

Pel que fa a Neymar, Soler ha afirmat que el Barça va conèixer la seva marxa quan el jugador ho va comunicar oficialment. "A finals de juliol, en la gira dels Estats Units, comencen els rumors, però no vam rebre cap informació prèvia a això. El jugador va prendre una decisió i és el jugador l'únic responsable de la mateixa, el que decideix que se'n va. Si la decisió la va prendre abans o després, no ho sabem. no teníem informacions mesos abans al respecte, això és fals ", ha indicat.

El director d'esports professionals del Barça ha alertat la UEFA, la FIFA i l'ECA (Associació Europea de Clubs) perquè analitzin el que està passant últimament al mercat futbolístic i ha comentat que s'haurien d'unificar les regles, per exemple amb les clàusules de rescissió, que només existeixen en el futbol espanyol. "Exigim jugar tots amb les mateixes regles. És com si uns juguem amb un tauler a l'oca i altres li donen la volta i juguen al parxís", ha assegurat gràficament.

Soler ha admès que el Barça ha fet el fitxatge més car de la seva història -Ousmane Dembele (105 milions més variables) -, però que els seus gestors no han posat en risc la viabilitat econòmica del club. "L'edat de Dembele (20 anys) ens permetia aquest tipus d'operació i havíem d'invertir en l'equip", ha dit.

A més ha revelat que es podien haver fitxat dos jugadors més -sense concretar- per 270 milions d'euros, però que no es volia posar en risc el futur d'una entitat amb més de cent anys d'història."El Barça no ha perdut estatut internacional, al contrari després d'accions com les d'ahir. Tot això té a veure amb la coherència, hem de ser conseqüents amb la manera de ser d'aquest club", ha insistit Soler.

Robert Fernández ha dit que el Barça té "una plantilla magnífica" i ha sol·licitat "tranquil·litat i calma" perquè considera que les incorporacions ajudaran l'equip a competir i a mantenir el bon nivell dels últims anys. Ha revelat que el Barça va mantenir converses per signar a Marco Verratti, ha dit que el club va valorar la possibilitat de signar a Iñigo Martínez (Reial Societat) i Seri (Niça) i considera que jugadors procedents del filial poden ajudar "en qualsevol moment" a la primera plantilla.

Preguntat sobre la possibilitat que prosperi una moció de censura contra la directiva -auspiciada per Agustí Benedito i Lluís Geli- arran de les decisions adoptades darrerament, Soler ha dit que "la feina s'ha de valorar a final de temporada". "Entenc que cada soci té l'opinió de pensar el que vulgui i cal tenir el màxim respecte per totes les opinions. Aspirem a tot i estem en la segona jornada del campionat", ha insistit