S'acaben els qualificatius amb aquest pilot. Marc Márquez (Repsol Honda Team) va sumar la 71a Pole Position de la seva carrera esportiva al GP de Gran Bretanya, la sisena d'aquesta temporada i la quarta consecutiva. Números que impressionen, fins i tot per a l'actual líder d'aquest mundial. Va superar el millor registre històric en el Circuit de Silverstone, també en la seva possessió des de l'any 2015 (2: 00.234). Amb un crono de 1: 59.941, es converteix en el primer home a fer una volta a Silverstone per sota de la barrera dels dos minuts.

El de Cervera haurà de lluitar demà per guanyar la cursa. Segur que no serà fàcil. Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) sortirà segon en graella. Gran pas endavant de l'italià, que es mostra caut i afirma no tenir un ritme no tan bon per guanyar. Es trobava quallant una volta de Pole Position, però va perdre un parell de dècimes al sector final. Es va quedar a tan sols 0.084 segons de Márquez.

Tercer va ser Cal Crutchlow (LCR Honda), home que va fer la Pole Position l'any passat al traçat britànic. Havent dominat el dia d'ahir, el pilot local és un clar aspirant al podi. No va poder traçar un sot de la millor manera possible i va perdre unes dècimes que podien haver estat definitives per reviure la seva Pole de 2016.

Malgrat quedar-se fora de la primera línia i estar a gairebé mig segon, Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) va fer un entrenament positiu. El de Roses serà un altre dels aspirants a pujar al calaix a la jornada dominical.

Les Ducati van completar la segona línia: Jorge Lorenzo (Ducati Team) va ser 5è després d'una jornada plena de sobresalts en la qual va haver d'abandonar la seva moto per una fallada elèctrica. Andrea Dovizioso (Ducati Team) no va poder quallar una volta perfecta, però ha demostrat que té un bon ritme i serà competitiu matí.

La tercera línia l'encapçalarà l'últim dels aspirants al títol: Dani Pedrosa (Repsol Honda Team), arribant des de la Q1, va poder salvar un entrenament que semblava perdut. Li acompanyaran en graella Johann Zarco (Monster Yamaha Tech3) i Aleix Espargaró (Aprilia Racing Team Gresini) -

Van completar l'última sessió d'entrenaments una Jonas Folger (Monster Yamaha Tech3) que també va haver de passar per la Q1, Pol Espargaró (Red Bull KTM Factory Team), que va patir una tremenda caiguda i no va poder tornar al box a la recerca de la seva segona moto , i Scott Redding (Octo Pramac Racing).

Pel que fa als espanyols, Àlex Rins (Team Suzuki Ecstar) sortirà 13è, Álvaro Bautista (Pull & Bear Aspar Team) 14è, Héctor Barberá (Reale Avintia Racing) 16è i Tito Rabat (EG 0,0 Marc VDS) 22è.