El Figueres va donar ahir el tret de sortida a una nova temporada a la Tercera Divisió. Malauradament els de Chicho Pèlach es van estrenar amb una derrota per la mínima al camp de l'Horta (1-0), que en va fer prou amb un solitari gol d'Adri en el minut 33 per adjudicar-se els tres punts.

El Figueres no va trobar l'encert necessari per perforar la porteria dels locals, un Horta que ahir tornava a Tercera Divisió després de disset temporades de jugar-hi per última vegada. La Unió segurament va merèixer molt més, però a vegades el futbol no fa justícia. El Figueres va fer mèrits per no marxar de Barcelona amb les butxaques buides. Una de les ocasions més clares va veure's a la primera part quan Ritxi Mercader (21') va enviar l'esfèrica al travesser amb un fort xut des de la frontal de l'àrea que hauria significat obrir la llauna, i de retruc el primer gol de la temporada. Desgraciadament, la situació es va capgirar en un tres i no res. Pocs minuts després, va ser Adri, com s'explica en l'inici de la crònica, qui va marcar per l'Horta, que va saber convertir aquest gol en petroli pur.

A la represa, l'equip local va tenir dues ocasions molt i molt clares per sentenciar el matx. La primera va ser de Sergi Arranz (55') que va enviar la pilota al travesser, i poc després una de Jota. Per sort cap de les dues van entrar i el Figueres continuava viu.

Els homes de Chicho Pèlach van tenir l'empat a tocar a les acaballes del partit. En el minut 85, Èric Pimentel va perforar la porteria local, però l'àrbitre del matx, Sánchez Rico, va anul·lar el gol per una suposada falta a dins de l'àrea petita al porter Andrés a qui se li va escapar l'esfèrica de les mans. I ja sense temps per a més, la Unió es va quedar sense marcar en l'estrena del nou curs. D'aquesta manera, els tres punts es van quedar a casa de l'Horta que en el seu retorn a la categoria, va tenir el debut somiat.

Aroca, Ot Bofill, Payán, Gil Muntadas, Dani Gómez i Chavarría van debutar amb el Figueres. La Unió intentarà sumar els primers punts del curs aquest proper diumenge (16.30 h) a l'estadi de Vilatenim, en l'únic derbi gironí de la categoria, contra el Palamós de Vicenç Fernández, que enguany arriba ben aviat.