L'estrena il·lusionant i històrica del Peralada-Girona B a Segona Divisió B ha quedat deslluïda aquest diumenge al migdia davant l'allau de baixes del conjunt empordanès contra un dels ossos de la categoria, el Mallorca, descendit de Segona Divisió A. Els balears, clars favorits al títol juntament amb l'Elx, han aprofitat que les forces dels locals disminuïen per emportar-se la victòria amb un solitari del defensa Bonilla al minut 70 (0-1) en un duel amb tramuntana.

El conjunt d'Arnau Sala i Xavi Punsí, que ha donat la cara en tot moment, només tenia dos jugadors de camp de recanvi a la banqueta -Cesc Clotet, que omplia la convocatòria, estava lesionat- i la malastrugança s'ha gestat ja abans de l'inici, quan al porter Jose Suarez, fitxat del Barça B, se li ha dislocat l'espatlla a l'escalfament. El seu lloc l'ha ocupat Gianni Cassaro, porter titular del curs passat, però després de Suárez han anat caient, ja amb el partit en joc, Xavi Boniquet (34') i Javi Sánchez (73'), amb lesions musculars. Aquest fet augmentava les baixes, ja sigui per lesió o problemes burocràtics, que tenia el Peralada, com Andrés Romero, David Serrano, Kevin Soni, Draman Konaré o Yhoan Andzouana.

No obstant això, els verd-i-blancs han venut cara la seva pell -d'inici s'estrenaven els fins fa poc juvenils Pol Blay i Sergi Álamo- i han resistit a la perfecció al primer temps després que el Mallorca no ensenyés les dents fins a la mitja hora de joc amb tres accions desfetes entre Gianni i el travesser de Lago Júnior, Damià i Àlex López. A la represa, els nois de Vicente Moreno han anat guanyant terreny i després d'un perillós cop de cap de Lago Júnior ha arribat el 0-1 (70') amb una pilota solta a fora de l'àrea que Bonilla ha enviat a dins amb un xut ajustat i ras amb la cama esquerra. El Peralada, inofensiu en atac però sense renunciar-hi, ha intentat la igualada col·locant centrals a davant com Estellés i Vallho, però el Mallorca s'ha mostrat ferm per col·locar la seva primera pedra per recuperar la Segona A.

PERALADA-GIRONA B: Gianni, Maxi Villa, Carbonell, Vallho, Bambo, Iu Ranera, Boniquet (Èric Montes, 34'), Pol Blay, Coro, Sergi Álamo i Javi Sánchez (Estellés, 73').

MALLORCA: Reina, Sastre, Bonilla, Raíllo, Xisco, Pedraza, Pol Roigé (Bryan Reyna, 54'), Damià, Àlex López (Abdón, 61'), Cedric (Serrano, 86') i Lago Júnior.

GOL: 0-1, Bonilla (70').

ÀRBITRE: Bosch Domènech.

INCIDÈNCIES: 500 espectadors al Municipal de Peralada en un partit emès en directe per Esport3.