Si la final dels 100 metres llisos va ser dura per a Usain Bolt, en quedar relegat al bronze després de tots els ors que havia sumat, el desenllaç del 4x100 va ser cruel, amb el relleu jamaicà sense acabar la cursa per lesió de Bolt. Els caribenys estaven immersos en la lluita per les medalles, tot i que els canvis no havien estat massa nets. Bolt estava preparat per a una última gesta, un darrer esforç. Rebia amb desavantatge respecte als Estats Units a la seva esquerra i França a la dreta, però amb cada gambada recuperava centímetres fins que, als 20 metres, un gest de dolor i uns salts van interrompre la seva cursa, emportant-se la mà al darrere de la cuixa esquerra. Bolt s'havia lesionat, acabant la seva última cursa de 100 metres per terra, sense poder, ni tan sols, penjar-se una medalla. Victòria per a Gran Bretanya. En el relleu de 4x100 femení la victòria va ser pels Estats Units, amb Gran Bretanya segona.

Les dels relleus no van ser les úniques finals que es van disputar ahir. També s'ha de destacar la final dels 5.000 metres llisos, en què Mo Farah tenia la possibilitat d'endur-se'n un altre doblet, aquest molt especial perquè corria a casa. Però no va ser possible. En una cursa amb molts enemics Farah va veure com l'Etíop Muktar Edris li prenia la victòria. Farah havia començat el Mundial amb una victòria en els 10.000 metres, però no va poder revalidar el doblet que havia aconseguit prèviament en sis ocasions i s'acomiada del tartan amb una medalla d'argent.

També hi va haver la final de decatló, amb la participació dels espanyols Jorge Ureña i Pau Tonnesen, novè i catorzè respectivament, en què es va imposar el francès Kevin Taylor, amb una puntuació de 8.768 punts, la millor puntuació de l'any.

Els 110 metres tanques femení també va acabar amb sorpresa, amb victòria per a l'australiana Sally Pearson (12.59segons).

En la final de llançament de javelina l'alemany Johannes Vetter va aconseguir l'or amb un millor llançament de 89,89 metres, en el primer intent.