Reconeixement més que merescut de l'Olot per Abel Solé, que després de 12 temporades al club es retira després de col·laborar a deixar l'equip a Segona Divisió B, sostre històric dels de la Garrotxa. El migcampista, a més, és el jugador amb més partits disputats de la història del club, 437, l'últim dels quals va servir per aconseguir un ascens.

Format a les categories inferiors del club, Solé ha passat gairebé tota la seva trajectòria al club, excepte un període de dos anys (2004-2006) on va estar jugant amb el Peralada a Tercera Divisió. Va decidir tornar a un Olot que jugava a Regional i no passava precisament per uns bons moments i, a partir d'aleshores, els garrotxins no han parat de fer història. Ascens rere ascens i, com no, de la mà d'Abel Solé, el club va passar de Regional fins a Segona Divisió B, on han tornat aquesta temporada després d'un descens ja gairebé anecdòtic. En total, l'olotí ha aconseguit cinc ascensos amb el club de la seva vida.

Molts moments a recordar, però segurament el primer ascens a Segona Divisió B en el partit contra l'Arandina (5-1) quedarà sempre gravat a la ment del capità de l'equip, present i peça clau en totes i cadascuna de les 12 temporades que ha defensat l'escut de l'Olot. Ha passat moments més dificultosos, com el descens a Tercera, però ràpidament solventats amb la nova fita històrica aconseguida l'any passat, que va posar la cirereta al pastís de la trajectòria de l'olotí al club.

Després del darrer partit de la temporada passada, Abel Solé ja sabia que era el seu últim amb l'Olot. Als seus 36 anys, el garrotxí va decidir fer un pas al costat i aquesta tarda (19.00) rebrà un merescut i ben guanyat homentatge per part de l'entitat i de tots els seus aficionats.

A punt per a l'hora de la veritat

En el terreny purament esportiu, el duel d'aquesta tarda serà l'últim de pretemporada per l'Olot i el penúltim pel Girona, que encara jugarà demà un altre partit al camp del Reus Deportiu. El conjunt olotí, que dimarts va guanyar el Torneig de l'Estany, afrontarà l'últim test abans de debutar en vuit dies a Segona Divisió B al camp de l'Hèrcules.

El Girona, per la seva part, segueix en ple procés de coneixença i els jugadors ja comencen a acumular més minuts. Amb dos partits amb dos dies, com ja va passar fa una setmana, Machín podria repetir la fòrmula de donar 60 minuts a uns jugadors i 30 a uns altres avui a Olot i demà, invertir aquesta situació amb els futbolistes. Juanpe està descartat per una lesió al recte; Planas tot just encara la recta final dels seus problemes als isquiotibials i és difícil que jugui. Eloi, amb molèsties, és dubte. Amb la plantilla encara per completar, els gironins tornaran a comptar amb uns quants futbolistes del Peralada.

Greu lesió de Dembo

L'Olot confirmava ahir a la nit que el seu davanter, Dembo Batchilly, pateix una ruptura del lligament creuat anterior del seu genoll dret. La dolència l'obligarà a passar per la sala d'operacions i el temps aproximat de baixa és d'entre 6 i 8 mesos. Dembo va fer un mal gest durant la disputa, aquesta mateixa setmana, del Torneig de l'Estany. Les proves indicaven, per tant, que el futbolista es perdrà més de mitja temporada.