L'alegria d'Adel Mechaal contrastava amb la decepció d'Esther Guerrero. Dos gironins i un mateix objectiu, accedir a les semifinals de les seves respectives categories en el Mundial de Londres. Només un ho va aconseguir. Va ser Mechaal, als 1.500 metres, passant ronda sense prémer l'accelerador. No pas la banyolina, que va caure a les primeres de canvi i no va poder baixar dels dos minuts, com li hauria agradat.

Mechaal va ser sisè a la tercera sèrie. No va fer una gran marca (3:38.99), però va ser suficient per disputar avui (20.10 hores) la semifinal. «Sabia el temps que necessitava. He anat comptant i he gestionat bé el lloc. Hauria d'estar a la final», declarava ahir, un cop fets els deures. Els sis primers passaven ronda i ell, amb la calculadora a la mà, així ho va aconseguir. Va començar endarrerit i bastant tancat, però es va anar obrint fins entrar quart al darrer gir. Es va poder relaxar al final i va fer seu l'objectiu.

No va poder celebrar l'èxit Esther Guerrero. La banyolina, campiona estatal dels 800 metres els tres últims anys, sabia que necessitava ser tercera i, si no, fer els sis millors temps restants. Va entrar endarrerida al carrer lliure i va haver de fer un esforç per passar al capdavant; va anar perdent pistonada i va ser cinquena, amb un temps de 2:02.22. Insuficient per entrar per la repesca. «L'objectiu era passar, però no ha pogut ser. He competit amb noies que són superiors a mi», va dir.