L'Olot segueix creixent en molts àmbits i ahir va fer un pas més després de presentar la nova secció de futbol femení del club i el primer partit de la seva història, el que jugaran demà contra el primer equip del Barça (18.30 h). En una roda de premsa on eren presents el president, Joan Agustí, el coordinador del futbol femení, Moisès Dubé i Manel Fernández, membre de la junta directiva, es va presentar aquest nou projecte que neix amb la formació de quatre equips i una gran il·lusió de fer créixer l'esport femení a Olot i a la Garrotxa.

Es formarà un equip amb nenes nascudes entre el 2006 i el 2011 (prebenjamí, benjamí i aleví), un altre amb nenes nascudes entre les anys 2004 i 2007 (aleví-infantil), les noies d'entre 14 i 17 anys (Cadet-Juvenil) i finalment l'equip sènior. En total seran quatre els equips de fèmines que començaran a competir, segons Joan Agustí, «una activitat que es farà amb els valors i compromisos del club i que serà molt important tan per a l'entitat com per al club». El president de l'Olot es va mostrar molt orgullós per la creació d'aquesta nova secció i a l'hora va agrair la col·laboració d'altres clubs de la comarca com la Vall d'en Bas, les Preses o la Canya. «És una alegria immensa incorporar el femení al club. Ho fem perquè tenim bones instal·lacions per fer-ho i tot i ser una tasca difícil i complicada és un honor poder-ho fer», va dir.

El va acompanyar Moisès Dubé, que serà el coordinador del futbol femení de l'Olot. «Volem començar una estructura de futbol base que només tenen quatre o cinc clubs de la provínica. És important promocionar el nostre futbol», va dir Dubé, que va recalcar que es seguirà la «línia mostrada per l'Olot» i que el conjunt olotí ha obert inscripcions amb l'objectiu que «les nenes de totes les edats que hi vulguin participar tinguin la opció de fer-ho». El coordinador del futbol femení de l'Olot va acabar assegurant que li agradaria que «més dones es fessin sòcies del club».

El club ja té ben definit el projecte, que constarà de quatre etapes formatives. La d'iniciació (6-8 anys), la de formació i tecnificació (8-10 anys), la de precompetició (de 10 a 12 anys) i la de competició (les temporades posteriors). El calendari d'entrenaments i competició començarà l'1 de setembre i a la pàgina web de l'Olot es pot realitzar el formulari de preinscripció.

Un debut d'altura

El primer equip del Barça femení serà avui (18.30 h.) el primer rival de la història de l'Olot femení. El conjunt barcelonista, d'estada de pretemporada a la Vall d'en Bas, disputarà demà un amistós a l'estadi olotí en un debut imponent de les garrotxines. Les blaugrana jugaran amb deu futbolistes del primer equip més onze del filial, que són les que participaran al partit. No hi seran granes estrelles com Martens, que acaba de guanyar l'Europeu amb Holanda, però, entre d'altres, es podrà veure a jugadores de renom mundial com la brasilera Andressa Alves, Ruth García, Marta Unzué o l'experimentada defensa de Blanes Melanie Serrano.