Adel Mechaal, representant espanyol en els 1.500 dels Mundials de Londres, va assegurar que no ha rebut cap missatge de l'Agència Espanyola Antidopatge (AEPSAD) després que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) li aixequés la suspensió que l'AEPSAD li havia imposat per tres supòsits controls fallits. «La veritat és que ningú de l'Agència m'ha trucat, però bé, després de l'absolució em trobo més tranquil. Durant l'espera de la decisió, he competit tot el que podia (en virtut de la cautelar que li va concedir el TAS) i és possible que m'hagi passat una mica, però això m'ha servit per agafar confiança, perquè he comprovat que no sóc pitjor que els meus rivals», va afirmar l'atleta criat des de ben petit a Palamós que ara viu i s'entrena a Madrid a les ordres d'Antonio Serrrano en una roda de premsa a Londres. Mechaal afrontarà demà passat,dijous, les sèries dels 1.500 metres.

Adel Mechal va confessar ahir que ha estat «un any de malson» en què va arribar a patir un davallada emocional molt forta», però apunta que en les últimes setmanes s'ha entrenat «molt més relaxat». «He passat en aquest temps 28 controls de dopatge i sempre he portat en regla el sistema ADAMS (que serveix per a la localització permanent dels atletes d'elit). Les errades denunciades recentment en el sistema per molts atletes i l'absolució del TAS em confirmen que jo tenia raó», va subratllar ahir Mechaal.

Pel que fa a les seves opcions en el 1.500, Mechaal va anticipar que «pujaran molt si les carreres són ràpides» i només va demanar que no faci vent. «La temperatura tant me fa, pluja o neu, però el que no vull és que hi hagi vent». Els seus preferits són els kenians Elijah Manangoi i Timothy Cheruiyot. «Estan corrent per sota de 3:30 i són els més forts. Després estem els europeus, caldrà lluitar», va dir Mechaal. «Arribo, sens dubte, en un dels millors estats de forma de la meva vida. Ara cal rematar. És un Mundial i, per tant, és complicat».

El migfondista de Palamós, però, va admetre que la seva prova per al futur pròxim seran els 5.000 i recorda que les seves tres medalles internacionals les ha aconseguit en distàncies llargues de campionats d'Europa: cros (bronze en 2015), 3.000 m (or aquest any) i 5.000 (plata en 2016). «Però tinc un compte pendent amb el 1.500, perquè crec que valc més que aquests 3: 34.70 amb que vinc, fets a Huelva en una carrera en solitari», va dir ahir Mechaal.