El Figueres, igual que la Jonquera, s'ha acomiadat de la Copa Catalunya absoluta després de cedir a la primera ronda davant un rival d'una categoria superior. Els unionistes van caure davant el Sabadell (0-1), el dissabte passat a Vilatenim, en el retorn dels exfiguerencs Migue i Felipe Sanchón. El conjunt que entrena Narcis Pelach Chicho va oferir un bon nivell davant els vallesans, que es van endur l'accés a la segona ronda amb un solitari gol de Kilian en el minut 10. Al final del partit l'entrenador del Figueres comentava que "l'equip ha estat molt bé, em dono per satisfet, jugant així segur que anirem a més i seguirem creixent". En aquest partit van gaudir de minuts els juvenils Pere Compte -"ha estat un nivell molt bo", afegia Chicho-, Marc Carreras i Ivan Medinilla.

La Unió va tenir una setmana exigent ja que el dimecres, en un amistós al camp de l'Estartit, va cedir contra el Llagostera, també de la categoria de bronze, per 3-0. Els duels amb equips de Segona B no s'acaben perquè aquest dijous (20.30 h) rebran la visita de l'Olot, que té l'excapità unionista Pedro del Campo a les seves files, així com els altempordanesos Hèctor Simón, David Bigas i Kike Sánchez.

Debut a la lliga contra l'Horta

El primer partit de la temporada del Figueres a Tercera Divisió serà el 20 d'agost al camp de l'Horta. El conjunt barceloní prové d'una categoria inferior, Primera Catalana, és entrenat per l'experaladenc Nacho Castro i compta amb el pitxitxi figuerenc Sergi Arranz a la plantilla. Després de jugar al Feliu i Codina el conjunt de Chicho s'estrenarà a Vilatenim tot rebent la visita, el 27 d'agost, del Palamós, en el que serà l'únic derbi gironí de la temporada.

Segueixen buscant un davanter després que Zamora no convenci

La Unió busca un lateral dret i un davanter centre per tancar la plantilla i en l'àmbit ofensiu l'equip va tenir provant durant la setmana passada l'aragonès Chema Zamora, autor de 19 gols amb el Sabiñánigo que no ha convençut.

Estrena com a titular del juvenil Pere Compte, germà de Pol

En el partit contra el Sabadell va aparèixer a l'onze inicial el defensa Pere Compte, jugador juvenil del Figueres que va debutar en el primer equip. El vilabertranenc és germà

de l'exunionista Pol Compte.

Del Campo tornarà a Vilatenim amb l'Olot aquest dijous a la nit

El Figueres jugarà dos amistosos a Vilatenim aquesta setmana: el dijous davant l'Olot (20.30 h), en el retorn de l'exunionista Pedro Del Campo, i el diumenge amb el Vic (18.30 h).