El britànic Chris Froome (Sky) s'ha convertit aquest diumenge en el setè ciclista de la història que guanya el Tour de França sense aconseguir un triomf d'etapa. Contràriament als títols conquistats el 2013, 2015 i 2016, Froome s'ha adjudicat el seu quart Tour sense haver guanyat una etapa, fet que el converteix en el setè en la història de la cursa que ho fa, després de Firmin Lambot (1922), Roger Walkowiak (1956), Gastone Nencini (1960), Lucien Aimar (1966), Greg LeMond (1990) i Óscar Pereiro (2006). A més, es dóna la circumstància que Froome manté una sequera de victòries d'etapa considerable, ja que l'última que va guanyar va ser la contrarellotge de Calp, durant la Vuelta a Espanya 2016.

En la present temporada, el ciclista nascut a Nairobi (Kenya) es va presentar a la sortida de Düsseldorf sense haver estrenat el seu caseller. La seva primera victòria de l'any és precisament la general del Tour.

El tradicional passeig pels Camps Elisis ha certificat el tercer triomf consecutiu a la general de Froome per davant del colombià Rigoberto Urán i del francès Romain Bardet.

En l'etapa que ha tancat el 104è Tour ha estat l'holandès Dylan Groenewegen qui s'ha imposat en l'esprint de prestigi dels Camps Elisis. Groenewegen, jove talent de 24 anys de l'equip Lotto-Jumbo, ha aconseguit la victòria més important de la seva carrera en superar el veterà alemany André Greipel, que per primera vegada en les sis últimes edicions se n'anirà del Tour sense un triomf d'etapa. El tercer en la meta de París, en una etapa que havia començat a Montgeron, on es va arrencar el primer Tour de França de la història, ha estat el noruec Edvald Boasson Hagen, que ja havia guanyat el passat divendres a Salon-de-Provence .