El noruec Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), gràcies a un gran atac a 2.000 metres de meta, es va regalar l'etapa marató del Tour de França de 222,5 quilòmetres, jornada de transició abans de la crono final, a la qual Chris Froome arribarà disposat a rubricar el seu quart títol.

El ciclista nòrdic, implacable un cop que va obrir buit, va superar per 5 segons l'alemany Nikias Arndt i en 17 el belga Jens Keukeleire. Sense pressa, amb pausa, en jornada calorosa i eterna, van arribar a 12 minuts els homes de la general amb l'Sky al capdavant. Després dels Alps i abans que el rellotge de Marsella designi als components del podi, hi va haver treva. Froome es presentarà a la prova individual amb 23 segons sobre el francès Romain Bardet i 29 respecte al colombià Rigoberto Urán. Serà l'últim examen per a Froome, que excepte imprevist en forma de caiguda s'alçarà al segon esglaó de la història amb 4 Tour de França. Per tant, amb tothom pensant en la crono de 22 quilòmetres de Marsella, el debat se centra en la lluita pel segon esglaó del podi, que ocupa Bardet, 6 segons davant d'Urán, i pel quart lloc que Landa ocupa amb 19 sobre Fabio Aru.

Avui es disputa la vintena etapa en la modalitat de contrarellotge individual amb un recorregut de 22,5 quilòmetres a Marsella. La foto del podi serà la definitiva a París. Arriba el tram decisiu de la competició i sembla que el ciclista britànic té a tocar un nou títol.