Després d'una primera part del Tour de França a Vela molt intensa pel Mar del Nord i l'Atlàntic, les 29 tripulacions participants en l'edició d'enguany van poder gaudir ahir d'un dia de descans a Roses. Avui, la prova prossegueix i accelera el ritme amb la navegació per la costa de la badia de Roses, que any rere any es consolida com una de les etapes més decisives de la prova.

Les regates tindran lloc avui (divendres 21 de juliol), i demà, i es podran seguir tant des de la platja com des dels espigons, així com des de les pantalles instal·lades en el Village que acompanya el Tour, situat al passeig Marítim de Roses (alçada plaça Catalunya), que també ofereix activitats i diversió al públic assistent.

L'etapa de Roses és l'única que es disputa fora del territori francès. El Tour arriba enguany a la seva 40ena edició, plenament consolidat com a referència mundial en proves nàutiques internacionals. Regatistes professionals i amateurs de molt al nivell competeixen amb les embarcacions DIAM 24, ràpids multicascs que naveguen fins i tot més ràpids que el mateix vent, gràcies a les seva especial configuració. A continuació de Roses, les tres darreres etapes tindran lloc a Grau du Roi Port Camargue, Marsella i Niça, on el tour proporcionarà el seu veredicte en exactament nou dies.

L'etapa de Roses

Les tripulacions dels 29 equips participants formades per 6 tripulants, surten avui des de la platja de la Perola a fer una regata costanera que els farà passar per les Illes Medes i el Cap de Creus, abans de tornar de nou a Roses.

Demà dissabte, les proves de navegació es realitzen davant de la Platja Nova, a pocs metres dels espigons, i consistirà en nombroses regates curtes entre diverses boies, navegant per grups de forma classificatòria fins arribar a una final que determina el vencedor de l'etapa.

Presentació

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de l'etapa rosinca del Tour, acte que ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa del municipi, Montse Mindan, i el president de l'Estació Nàutica de Roses, Miquel Gotanegra, els quals han valorat molt positivament el pas del Tour per la població, destacant la projecció turística que representa per a Roses l'ampli desplegament i seguiment mediàtic del qual aquest esdeveniment esportiu gaudeix a França.

Enguany, a més, la satisfacció és doble, ja que entre els equips participants competeix per primera vegada un equip català, encaEs tracta del “NEW TERRITORIES” encapçalat per l'skipper Hugo Rocha, acompanyat per Fran Palacios i Ruben Castells, aquest darrer també present a la presentació d'avui, el qual ha manifestat la bona experiència que representa per a tot l'equip aquesta primera participació en el Tour, fita que esperen repetir el proper any.

El Village: seguiment de les regates i diversió assegurada per a petits i grans

Totes les regates es poden seguir en viu a través de la pantalla gegant del “Village” d'animació, situada al passeig Marítim, davant de la plaça de Catalunya. A més, el públic assistent pot gaudir també dels stands esportius, d'animació, atraccions per a nens (surf mecànic, girafa inflable, sala d'entreteniment, estand del Journal de Mickey, zona d'esports...), i de la revetlla amb música en directe que té lloc cada dia en acabar la competició.