Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) ha guanyat la dinovena etapa del Tour de França després de resoldre amb potència i qualitat una llarga escapada. El ciclista noruec s'ha tret l'espina de l'etapa que li va robar per mil·límetres Marcel Kittel i ha aixecat els braços a Salon-de-Provence.

Boasson Hagen ha estat el més llest dels 20 ciclistes fugats i ha aprofitat una rotonda a poc menys de dos quilòmetres de l'arribada per fer el forat definitiu. Mentre els seus companys de fuga l'han agafat per l'exterior, ell ha decidit anar pel camí més ràpid i ha guanyat uns metres decisius. Amb la seva força de rodador, ja ningú l'ha pogut atrapar i ha celebrat una victòria al Tour sis anys després de l'última, l'any 2011.

Els homes de la classificació general s'han agafat el dia «lliure» després de dos dies de batalles alpines. Ni ells ni els esprinters han volgut lluitar l'etapa i han deixat que la nombrosa fuga es disputés la glòria. Froome, Bardet, Uràn i companyia han arribat a més de 12 minuts del vencedor a la línia d'arribada. D'aquesta manera han guardat forces per la decisiva contrarrellotge de 22 km de demà a Marsella, que acabarà de decidir el destí final del Tour de França 2017.