El Barcelona segueix amb la posada punt en aquesta pretemporada 2017/18 i ahir diumenge el primer equip es va tornar a exercitar en una sessió matinal, a la Ciutat Esportiva. L'entrenament va servir per tancar la primera fase del retorn al treball després de les vacances, en què els blaugranes han realitzat tres sessions dobles de preparació

El tècnic, Ernesto Valverde, va comptar ahir amb els jugadors disponibles del primer equip i amb els cinc jugadors del Barça B que aquests dies han treballat amb la primera plantilla: Ortolà, Palencia, Aleñà, Cucurella i Vitinho. L'anècdota divertida de la jornada va ser l'aniversari de Sergio Busquets -complia 29 anys-, que va rebre aplaudiments del cos tècnic i dels seus companys, que van formar l'habitual túnel per felicitar-lo.

Cal recordar, que l'equip es tornarà a entrenar aquest dilluns en doble sessió (9.30 hores i 18.30 hores), a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Després de l'entrenament matinal, Valverde i el secretari tècnic, Robert Fernández, compareixeran en roda de premsa per valorar aquests primers dies de pretemporada.

La sessió d'avui, per altra banda, ha comptat amb la visita del president Josep Maria Bartomeu; el mànager de l'àrea de futbol, Pep Segura; el tècnic del Barça B, Gerard López, i l'exjugador del Barça i ara entrenador Gabi Milito. Bartomeu es va presentar al camp Tito Vilanova de la Ciutat Esportiva per saludar un per un els futbolistes i parlar una estona amb Ernesto Valverde.

Gerard López, per la seva banda, va saludar efusivament els qui van ser jugadors seus al filial la temporada passada com Marlon i d'altres que seguiran amb ell (Aleñà, Palencia, Ortolà, Cucurella i Vitinho) en un filial que avui enceta la pretemporada del seu retorn a la Segona A, després de dos anys d'absència.