Tret d'inici a la pretemporada amb la il·lusió per bandera i sense renunciar a res. Aquest és l'objectiu comú del Palamós i del Figueres, els dos únics representants gironins, aquest curs, a Tercera Divisió. Des de la temporada 2011-12 quan el degà i la Unió van ascendir plegats de la Primera Catalana a Tercera que no han faltat a la cita amb el grup cinquè. Aquest estiu s'han renovat a consciència i no amaguen que una de les aspiracions seria lluitar per disputar el play-off d'ascens a Segona B. Els ascensos de l'Olot i el Peralada, i el descens de La Jonquera, deixa la categoria amb només dos equips de la província.

Els dos únics gironins de Tercera comencen aquest vespre els entrenaments de pretemporada de cares a protagonitzar un rendiment igual o millor que el de la passada, en la qual, tant la Unió com el degà van assolir l'objectiu de mínims (la salvació) i fins i tot es van permetre el luxe de somiar amb un play-off que finalment es va esfumar. El somni dels dos presidents, Joan Pau Pérez del Palamós i José Antonio Revilla, seria fer la promoció d'ascens i assolir la Segona B ara que els dos conjunts són a punt de celebrar dues efemèrides prou importants: els palamosins 120 anys, i els figuerencs, el centenari (2019)

En matèria de fitxatges el Palamós ha incorporat fins a nou cares noves: Marc Vilà (La Jonquera), Nahuel Arroyo (Girona B), Carles Sala « Litus» (Farners), Albert Quintanas (Olot), Fran Ochoa (Terrassa), Joel Samper (Granollers Juvenil), Jhoseppy Magalhaes (Málaga Juvenil), Botxi (La Jonquera) i Lluc Banús (Olot). A més a més, els de Vicenç Fernández, que substitueix Joan Mármol a la banqueta, han ascendit a quatre joves del planter, Sergi Arboleas, Marcel Pons, Sergi Pascual i Marc Guinó. Fernández dirigia el curs passat el juvenil.

A Figueres també hi ha hagut importants canvis a la plantilla, com les arribades d'Aleix Feixas (La Jonquera), Éric Pimentel (Girona B), Gil Muntadas (Pobla de Mafumet), David Aroca (Manlleu), David Payán (Montañesa), Canal (Manlleu), Ot Bofill (Manlleu), Pep Chavarria i Joel Vilalta. (juvenil), i Joan Pons (La Jonquera). A la banqueta hi seguirà Narcís Pèlach Chicho, per segona temporada. El primer partit amistós de l'estiu serà el 26 de juliol, a l'Estartit, contra el Llagostera (20.00).