Lewis Hamilton i el circuit de Silvestone segueixen amb el seu idil·li particular i, ahir, el pilot britànic va encadenar la seva quarta victòria consecutiva al traçat de la seva terra, a la qual s'ha de sumar l'obtinguda el 2008 per sumar els mateixos cinc triomfs que tenen en el seu poder el francès Alain Prost i el també britànic Jim Clark.

L'anglès, amb aquesta victòria, va tornar a sumar 25 punts per posar-se, amb 176, un menys que el líder Vettel, en plenes condicions de lluitar pel títol de pilots. El frec a frec amb l'alemany en la recta final d'aquest Mundial promet emocions fortes. Així ho va confessar durant la cerimònia d'entrega de trofeus. «Sé que queda molta feina per fer, però aquest és el meu objectiu», va dir.

Vettel es va presentar a Silverstone amb 20 punts d'avantatge sobre Hamilton, però el britànic ho va minimitzar gràcies a la seva victòria i la nefasta cursa del germànic. Un error de càlcul en la vida dels pneumàtics per part dels responsables de l'escuderia, va frustar el seu Gran Premi. «Ens ha agafat per sorpresa» va lamentar-se Vettel, en veure que la diferència es reduïa a només un punt. Un dels pneumàtics es va rebentar a la darrera volta, quan rodava en tercera posició, caient fins al setè lloc.

El segon classificat final, després d'una mala sessió de qualificació, va ser Valtteri Bottas, que va protagonitzar una molt bona remuntada sortint des de la tercera posició. Bottas rubricava un nou doblet per a Mercedes i consolida el seu tercer lloc en el Mundial, amb 154 punts. Bottas sortia el novè degut a una penalització de cinc llocs per substituir la caixa de canvis del seu monoplaça.

El cap d'equip, Toto Wolff, va comentar que «avui (per ahir) hem tingut la sort que ens ha faltat altres vegades», concloent que «la d'avui ha estat una cursa fantàstica per als nostres interessos».

Nova decepció d'Alonso

Amb els Mercedes al capdamunt del podi i acompanyats pel Ferrari de Kimi Raikkonen, la quarta i cinquena posició va anar a parar als Red Bull de l'holandès Max Verstappen i de l'australià Daniel Ricciardo. Aquest últim també va haver de remuntar des d'inici, ja que sortia des del dinovè lloc, just per davant de Fernando Alonso. L'australià sí que va poder completar la remuntada, mentre que l'asturià va haver de resignar-se amb una nova retirada.

Novament Alonso va ser víctima d'un problema de fiabilitat del seu McLaren Honda, aquest cop «amb la bomba de gasolina», que va derivar amb una «pèrdua de potència». Tampoc el madrileny Carlos Sainz va poder creuar la bandera a quadres. Va veure com la seva cursa s'acabava només començar, pel fet que el seu company a Toro Rosso, el rus Daniil Kvyat, l'envestia en la primera volta. «Retirar-te a la volta 1 per un problema aliè a tu no agrada gens», va dir Sainz de cara al públic, però va comentar que «el tema es discutirà internament, no val la pena fer-ho davant els mircròfons» en un to bastant disgustat.

Aquest no és el primer accident causat per Kvyat. Al Red Bull Ring d'Àustria, el mateix pilot envestia Fernando Alonso també a la primera volta, fet que va obligar l'asturià a abandonar en el Gran Premi.

El top-10 el van tancar els dos Force India, del francès Esteban Ocon i del mexicà Sergio Pérez, a més del Williams del brasiler Felipe Massa. La propera cursa, el 30 de juliol a a Hongria.