L'entrenador argentí Martín Andrés Posse arriba a Olot amb ganes de fer-se sentir amb l'equip a Segona Divisió B. L'ex de la Pobla de Mafumet espera que la gent gaudeixi d'un equip que voldrà ser protagonista del partit amb la finalitat d'aconseguir resultats.

Martín Posse i Olot. Idees futbolístiques compartides?

Quan un equip té la seva pròpia identitat el millor és donar-li continuïtat. La respectarem i la mantindrem. L'Olot té una filosofia i una idea de joc molt clara que s'assembla molt a la meva, que per costum sempre he tractat molt bé la pilota, que serà la protagonista. Voldrem aconseguir una estabilitat que ens permeti créixer i veure com les coses surten bé.

L'Olot ha competit recentment a Segona B i vostè hi ha entrenat. Com ha de ser el seu equip per aconseguir els objectius de la temporada?

Hem de ser competitius i conscients de qui som. També sabem que serà una categoria dura i que hi ha molts equips amb experiència a Primera que tindran l'obligació de ser a dalt. Anirem pas a pas. Acabem de pujar i hem de defensar la nostra humilitat.

Com es defineix com a entrenador?

Soc bastant proper al jugador, m'agrada conèixe'l i intentar ajudar-lo per treure el seu millor rendiment. Els partits els visc amb molta intensitat i animo molt, evitant la forma negativa, sempre intentant ser positiu. Una de les meves facetes també és recuperar el jugador si no està en la seva millor versió.

Arriba procedent de la Pobla de Mafumet, on va viure un ascens i un descens de categoria. Les dues cares del futbol.

Com a entrenador m'ha servit molt. M'ha tocat viure dues experiències diferents, això m'ha enriquit. Penso que quan una situació és molt bonica i tot és molt bo a vegades no és produent, com tampoc a l'inrevés. Viure diferents situacions com aquestes en el futbol serveix per créixer.

Com a jugador ja sap el que és jugar a Primera Divisió. Arribar-hi com a entrenador és un objectiu?

Sí, evidentment que m'agradaria. Aquesta és la idea, progressar, aprendre cada vegada més i tant de bo tingui la possibilitat.

La majoria d'entrenadors opten, durant la temporada, per seguir la filosofia del «partit a partit». Vostè també?

Setmana a setmana. La idea és aquesta. Et marca, en part, la posició de la classificació i el que necessites en cada moment, però és molt important també la forma de jugar i la identitat de l'equip.

Tornant a l'Olot, segueixen jugadors importants de la temporada passada i la plantilla ja està gairebé confeccionada. Està satisfet?

Estic molt content. La plantilla està coberta a un 90% i així es pot treballar molt bé des del principi.

Tot i això encara queden peces per completar l'equip.

Sí, encara falten futbolistes perquè puguem donar per tancada la plantilla. Estem intentant tancar-los al més aviat possible per poder treballar amb les màximes garanties.

Un jugador que podria arribar és Felipe Sanchón. Confia que es posi a les seves ordres?

Personalment estic al cas de la seva situació. Amb la resta del cos tècnic intentem ajudar en Sergi Raset amb tot el que podem i tant de bo puguem comptar amb en Felipe, seria molt important que vingui a treballar amb nosaltres.

Mallorca, Elx, Hèrcules, Sabadell... Us trobareu rivals a la lliga amb un gran potencial, si més no, per nom i història.

Aquests equips, només per pressupost i per història, ja tindran altres fites i responsabilitats. Nosaltres el primer que haurem d'aconseguir és sumar el major nombre de punts possibles per estar a la zona tranquil·la i disfrutar de la categoria. Després, el futbol ja posarà cadascú al seu lloc.

A la plantilla tindrà un jugador com Hèctor Simon, amb el qual va compartir vestidor a l'Espanyol.

És la primera vegada que em trobo amb una situació com aquesta. Manteníem una bona relació, és un gran jugador per a l'Olot.

Ha tingut temps per visitar Olot i la Garrotxa?

Sincerament, no (riu). Des que vam començar a treballar només ens hem centrat en l'equip i no hem tingut gaire més marge.