Un cop superat el mal trago de no poder competir ahir al Gran Premi Consell Comarcal de La Selva i aconseguir la mínima per al Mundial de Londres en 3.000 obstacles (que li hauria obert el bitllet per al campionat d'Espanya de la setmana que ve), Àngel Mullera té totes les il·lusions posades en el control que es farà demà dimarts, també a Lloret. Després de passar dos anys sense poder competir per la sanció que li van imposar per haver-se negat a passar un control antidopatge, el somni de Mullera era tornar ahir per la porta gran, a casa. Però un problema amb la tramitació de la seva llicència, que no es podrà resoldre fins avui, ho va impedir.

La casualitat, a més, li ha fet també una mala passada a Mullera. Ahir era l'últim dia en què es podia aconseguir una marca per participar al Campionat d'Espanya, que se celebra el proper cap de setmana a l'estadi Serrahima, a Barcelona. Mullera aspirava a ser-hi en la prova dels 3.000 obstacles per confirmar la seva candidatura si assolia la mínima necessària (8:32.00). L'acreditació oficial no la pot tramitar fins avui, ja que la sanció es va acabar ahir.

Així, l'atleta i el seu entorn han preparat un control, amb cronometratge electrònic, per demà, dimarts, perquè Mullera pugui demostrar què és capaç de fer i, d'aquesta manera, si no pot entrar de manera «oficial» al Campionat d'Espanya per aconseguir la marca fora de termini, sí que podria optar a rebre una wild card, una invitació de la Federació per participar a la prova. Els 3.000 obstacles es preveuen molt emocionants, ja que hi haurà autèntiques garrotades per saber qui formarà part del combinat espanyol que anirà a Londres.

Pendent de la burocràcia

L'únic que falta, ara, és l'acreditació que li permeti competir i homologar la marca. Mullera està a punt, té un lloc per fer el control, té l'equip del Lloret-La Selva, que li dona tot el suport per fer-lo, el vistiplau del seleccionador i, fins i tot, una llebre de nivell, Jonathan Romeo. Amb el permís, intentarà fer una bona marca demà i ser a la cursa de diumenge, a un quart de deu del vespre, a l'estadi Serrahima, on es jugaria el bitllet per anar a Londres si fes la mínima per al Mundial demà o al mateix campionat d'Espanya.

El temps, segons el seu entorn, el té a les cames, i d'ànims no n'hi falten. De fet, Mullera es veu lluitant per ser al campionat del món. «El primer, Sebastián Martos, ha fet 8:20, segur que està a la selecció. La resta han fet de 8:29 en amunt, la mínima és a 8:32 i em veig capaç d'aconseguir la mínima i lluitar per una plaça», comentava ahir Àngel Mullera, a qui ni aquest revés d'última hora li ha fet perdre l'esperança.

Mechaal, a Rabat

D'altra banda, ahir l'atleta palamosí Adel Mechaal va participar a la prova de la Diamond League de Rabat. Mechaal va acabar segon en els 3.000 metres, només superat per Abdelaati Iguider (7: 37.82). El gironí va marcar un temps de 7:38.35 a meta.