Garbiñe Muguruza va aconseguir el títol a Wimbledon en derrotar a la final a la nord-americana Venus Williams (7-5 i 6-0) en una hora i 17 minuts, en una gran exhibició final de poder, i suma així el segon Grand Slam de la seva carrera.

El partit es va haver de disputar amb el sostre de la central tancat, a causa d'una persistent pluja que va començar a caure a Londres des de primeres hores del matí. Garbiñe va sortir nerviosa, no trobava la fórmula per trencar el servei de Williams però finalment ho va aconseguir. L'èxtasi de l'espanyola al primer set va arribar al 6-5, quan va asserenar el seu ànim i va començar a manar a la pista com a ella li agrada. Va començar a distribuir, a repartir els seus cops en ventall, a restar als peus i a manar. Venus no s'ho podria creure. Muguruza creixia a cada punt i es va acabar emportant el primer set.

Al segon set Garbiñe no va cedir, sense contemplacions, dictant el joc a la central com si hagués jugat allà tota la vida. Exhibició total per guanyar el torneig després d'un 6-0 al segon set.

El final va ser d'infart perquè Garbiñe, amb tres boles de partit, va reclamar l'ull de falcó dues vegades. Va fallar el primer, però va encertar en la segona oportunitat. El seu triomf estava segellat i ella, com va predir fa uns dies, va aconseguir trencar l'hegemonia de les Williams sobre Wimbledon.