L'australià Michael Matthews (Sunweb) va ser més ràpid que els favorits a la pujada a la meta de Rodez i es va imposar en la catorzena etapa del Tour, amb un recorregut de 181,5 quilòmetres, on Chris Froome va aconseguir tornar-li a prendre el mallot groc de líder a Fabio Aru.

La topada final a la pujada de 500 metres que conduïa fins a meta va fer estralls. Més que l'etapa pirinenca del dia abans. El gran grup es va estirar entre la tempesta d'atac, tant que es va partir en mil trossos, amb la majoria de favorits tallats, menys Froome, qui atent va aprofitar per ficar temps als seus rivals. Un pessic considerable de 4 segons a Bardet, 14 al seu company Mikel Landa, 21 a Nairo Quintana i Alberto Contador i 24 a Aru, qui es va acomiadar d'aquesta manera del mallot groc, que va tornar a l'esquena del que ja era líder virtual, Chris Froome, de nou al capdavant després de dos dies sense passar-se pel podi.

Matthews, guanyador de l'etapa, completa en el seu palmarès 2 etapes al Tour, 2 al Giro i 3 a la Vuelta. El de Canberra va trobar or després de molts intents. La va perseguir i la va aconseguir. Segon dia de festa en el seu equip.

La quinzena etapa es disputa avui entre Laissac-Séverac l'Eglise i Le Puy-En-Velay, amb un recorregut de 189,5 quilòmetres que inclou quatre ports, dos d'ells de primera.

Contador cedeix però és positiu

Alberto Contador es va mostrar satisfet malgrat haver cedit una mica de temps, i va assegurar que la seva prioritat és ara recuperar-se de les ferides sofertes per les caigudes i no pensar en res més fins que arribin els Alps . «No miro ni el full de ruta. És important recuperar-se», va dir.