La segona edició de la Mitja de Figueres està prevista per al diumenge dia 3 de desembre i aquest juliol ha obert el període d'inscripcions online a través del seu web. Després de l'èxit de la primera edició, els organitzadors de la cursa han ampliat el nombre de dorsals tant a la mitja marató (21 km), com a la de 10 km i a La Menuda. A l'anterior edició, van participar més d'un miler d'atletes.

Segons el president de l'Associació Mitja de Figueres, Jaume Baraut, "hem après moltes coses de la primera vegada i ara volem millorar, perquè Figueres i els qui van confiar en nosaltres s'ho mereixen". El dissenyador del circuit, Lluís Rodríguez, assegura que "vam fer bona feina i ara encara la farem millor". En aquest sentit, els vuit membres de l'entitat treballen des del mateix dia en què va finalitzar la primera edició. Les reunions mensuals ara comencen a ser quinzenals i "les decisions es prenen consensuadament a fi de sumar opinions i esforços", diu el tresorer Raül Moliner.

La bona acollida del Km Llançat que es va emportar l'atleta professional especialitzat en els 1.500 metres Reyes Estévez, es torna a repetir. Alguns dels primers inscrits afirmen que volen aconseguir "el repte" de fer els primers 1.000 metres de la cursa en el menor temps possible sempre que finalitzi La Mitja. Segons el director de la cursa, Francesc Pous, hauran de competir amb l'atleta santcugatenc de residència que ja "ha confirmat la seva assistència a la cursa". Paral·lelament, "s'està fent gestions per portar algun altre atleta mediàtic o de renom".

Entre les gestions que estan fent, es busca la presència destacada atletes d'arreu. En aquest sentit, un centenar de corredors de la Catalunya Nord ja han demanat informació per inscriure's.

El dia abans de la cursa tindrà lloc, novament, la Fira del Corredor a l'Oficina de Turisme de Figueres, on es farà entrega dels dorsals i, qui ho vulgui, podrà apuntar-se a la cursa. Per això, "posarem un centenar de dorsals a disposició dels interessats que vagin a darrera hora", assegura el comercial de l'Associació, Pere Carrasco.

El paper clau dels voluntaris

Els ajuntaments de Peralada, Cabanes i Vilabertran han confirmat la seva col·laboració amb l'esdeveniment esportiu del 3 de desembre, ja que el recorregut segueix sent el mateix que l'any passat i, per tant, travessa els seus municipis. De fet, a cadascun dels pobles hi haurà avituallaments.

Pel que fa als voluntaris, el seu responsable, Toni Corona, ha començat a contactar amb els que ja van viure la primera edició. "Fem una crida especial a la col·laboració dels qui vulguin formar part de la Mitja, ja que sense ells, no seria possible", diu Corona. El circuit totalment planer travessa moltes carreteres en les quals cal l'ajuda de voluntaris "perquè tot surti sense incidents". El mes de maig passat se'ls va fer una trobada com a acte de reconeixement.