El primer equip de l'Escala té la plantilla perfilada, amb 20 jugadors a dia d'avui, per afrontar amb garanties la propera temporada a Segona Catalana, amb la intenció de lluitar per l'ascens. Els blaugranes estaran dirigits per Ricard Ferrer, fins fa poc futbolista que ocuparà el lloc d'Albert Gasca.

En el capítol d'altes de jugadors, els darrers en sumar-se en el projecte han estat el defensa Gerard Fageda (Roses) i el davanter Musa Fatty (Baix Ter juvenil). Fageda té passat en el futbol base del Figueres -va ascendir a Lliga Nacional juvenil ara fa un any, com a capità- i Fatty ha estat el màxim realitzador del grup 4 de Segona Divisió amb 39 gols amb el conjunt baixempordanès, campió de lliga.

FC l'Escala 2017/18

Altes: Èric Díaz (Banyoles), Uri Macau (Peralada juvenil), Gerard Fageda (Roses), Musa Fatty (Baix Ter juvenil) i Hamza Benmessaoud i Dorian Lagos (juvenil)

Baixes: Toni Ruedas (Marca de l'Ham), Àlex Darnés (Bosc de Tosca), Ricard Ferrer (entrenador l'Escala) i Josep Molinas.

Segueixen: Àlex Fernández, Marc Gasull, Pol Compte, Gerard Muñoz, Salam, Joan Ureña, Joan Mill, David Puig, Sergi Ramírez, David Blanco, Agustí Garcia, Nil Pàmies, Alex Masjoan i Adrià Serra.

Pendents: Argi, Andreu Castanyer i Gerard Mas.