Dissabte 17 i diumenge 18 de juny, els pavellons municipals d'ambdues localitats gironines han estat l'escenari d'aquest torneig amb format de final a quatre. Barça CBS i CBF Cerdanyola-Vila Universitària en femenins, i Mataró Parc Boet i Aracena-CB Sant Josep-El Rebost en masculins han estat els representants catalans d'enguany d'un torneig que va néixer la temporada passada fruit dels vincles de col·laboració establerts els darrers anys entre la representació de la federació francesa a la Catalunya Nord i la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

En categoria femenina disputada a Llançà, les jugadores del CBF Cerdanyola-Vila Universitària s'han proclamat campiones en superar en els instants finals i després d'una gran remuntada al Barça CBS per un 67-66. La millor jugadora de la final ha estat Carla Pérez amb un 27 de valoració fruit dels seus 19 punts. Per part blaugrana ha destacat Regina Aguilar amb 16 punts. D'altra banda, el JS Cugnaux Basket finalitza el torneig en 3a posició en superar en el partit pel 3r i 4t lloc al BC Solerien per un 46-56.

A les semifinals de dissabte, les del Cerdanyola van guanyar a les del BC Solerien (51-92) amb Marta Arbizu com a millor jugadora del matx amb 22 punts i 13 rebots; mentre que les del Barça van superar al JS Cugnaux Basket (77-52) amb un paper destacat d'Andrea Antón, Anna Boleda i Lara Fernández superant totes elles els 10 punts.

A Figueres s'ha disputat el torneig masculí, en el que el Mataró Parc Boet s'ha proclamat campió en vèncer a la final a l'Aracena-CB Sant Josep-El Rebost per un 84-92. Tot i anar per davant durant bona part del partit, els badalonins amb un Adrià Meruelo com a jugador destacat amb 20 punts i 11 rebots s'han vist superats per un Boet que amb un parcial final de 14-25 ha capgirat la final. El millor jugador del partit ha estat Joaquim Franch del conjunt mataroní amb un 36 de valoració fruit del seus 25 punts i 12 rebots. En el partit pel 3r i 4t lloc, el Saint Esteve Basket Club ha guanyat al Nimes Basket per un 73-67.

A les semifinals i com en categoria femenina, els conjunts catalans es van imposar als fracesos. El Sant Josep de Badalona va superar al Saint Esteve per un 52-72 amb 19 punts d'Adrià Meruelo i 16 de Gerard Blat, mentre que el Boet va derrotar al Nîmes per un 81-61 i amb Marc Rubio (20 punts) i Marc Hermoso (15 punts) com a destacats.