El portuguès Cristiano Ronaldo està «trist i molest» després de ser acusat de defraudar 14,7 milions d'euros a la Hisenda espanyola i vol deixar aquest mateix estiu el Reial Madrid, va afirmar ahir una font pròxima al futbolista a la BBC. Les informacions de la cadena britànica coincideixen amb les notícies que arriben des de Portugal, on s'afirma que el jugador ja no tornarà més a Madrid. Cristiano Ronaldo, que es troba concentrat amb la selecció de Portugal per a la Copa Confederacions de Rússia, ja hauria comunicat la seva decisió al president del Reial Madrid Florentino Pérez, segons publica avui el diari esportiu portuguès A Bola.

Cristiano Ronaldo, de 32 anys, que té contracte fins al 2021, no descarta tornar a la Premier League o provar sort al París Saint-Germain francès, tot i que també es planteja jugar a la lliga xinesa. «Ell sent que és honest, que no va fer res malament i no entén el que està succeint. Està molt trist i molt molest», explicava la BBC, citant una font, del cercle més íntim del futbolista.

Ronaldo va fitxar pel Reial Madrid a l'estiu de 2009 procedent del Manchester United per 80 milions de lliures, traspàs rècord en la història del futbol en aquest moment, i al novembre de l'any passat va renovar el seu contracte fins al juny de 2016.

En l'escrit d'acusació, el ministeri públic acusa el jugador lusità de quatre delictes contra la Hisenda Pública, comesos entre 2011 i 2014 i que suposen un frau tributari de 14.768.897 euros. La Fiscalia assenyala que Ronaldo s'hauria aprofitat d'una estructura societària creada el 2010 per ocultar les rendes generades a Espanya pels drets d'imatge, cosa que suposa un incompliment «voluntari» i «conscient» de les seves obligacions fiscals a Espanya.

Un dels advocats portuguesos de Ronaldo, António Lobo Xavier, va defensar ahir dimarts que la denúncia de la Fiscalia de Madrid es deu a una diferència de criteris que no té base en cap llei i que el jugador sent que es tracta d'una «injustícia». Lobo Xavier va explicar que Ronaldo va declarar el 2014 els drets d'imatge obtinguts des de 2011 perquè pensava que era aquest any quan els havia de declarar i no en exercicis anteriors com defensa la Fiscalia. «No hi va haver omissió de declaració, hi va haver una declaració segons un criteri que aparentment no és el criteri que li agrada a l'administració fiscal espanyola, però no té base en una llei o en normes que pugui dir que el jugador va violar», va assegurar l'advocat portuguès.

Cristiano Ronaldo va renovar aquest any amb el Reial Madrid, club amb el qual ha guanyat, entre altres trofeus, 3 lligues de Campions, 2 Mundials de Clubs, 2 Lligues i 2 Copes del Rei.