Tommy Robredo es pren aquesta setmana un respir del seu atapeït calendari de partits per impulsar, un any més, el Memorial Santi Silvas. Des de dijous i fins diumenge, les instal·lacions del CN Olot acolliran els millors especialistes en tennis en cadira de rodes d'Espanya, en una iniciativa que, com bé explica el mateix tennista, «pretén trencar barreres, potenciar l'esport adaptat, i demostrar que aquests jugadors tenen els mateixos somnis, reptes i il·lusions que qualsevol altre». Dimecres es farà el sorteig del quadre. Paral·lelament es faran activitats especialment dirigides als més joves, amb les quals podran experimentar i conviure amb diferents aspectes de la discapacitat. S'espera que mig miler d'escolars visitin el Memorial «i puguin parlar directament amb els jugadors, per conèixer la seva experiència». Entre les novetats, hi haurà una exhibició de tennis per a cecs i persones amb diferents discapacitats visuals.

Robredo explica que «l'Open està plenament consolidat i el que des de la Fundació busquem és obrir més portes i difondre l'esport adaptat». En aquest sentit el tennista garrotxí destaca la feina feta per la Fundació amb l' Institut Guttmann de Barcelona, fent servir el tennis com a eina de rehabilitació. «És una de les coses que em fa sentir més orgullós. Això i també l'equip humà que hem creat», subratlla.

Entre els objectius del torneig, apunta Tommy Robredo, hi ha «normalitzar una discapacitat. Per això ens agrada que ens vinguin a veure estudiants de la comarca, perquè poden aprendre moltes coses aquí. Volem que vegin que els jugadors tenen els mateixos somnis i inquietuds que ells. I que tot i tenir alguna discapacitat, el fet de poder jugar a bàsquet, a tennis o a qualsevol esport, demostra que aquest fet no els fa diferents de ningú».

La temporada més dura

Robredo també va parlar de la seva situació personal i, en aquest sentit, no amaga que l'actual «és una temporada molt dura». L'any passat una lesió al colze el va tenir set mesos aturat i a principis d'aquest any es va sotmetre a una operació als peus. El garrotxí va caure molts llocs a l'ATP (ara és el 202 del món) i s'ha marcat l'objectiu d'acabar l'any en el Top-100. «Tinc ganes de seguir competint», destacava ahir un Robredo que se sent bé físicament.

El tennista gironí també va valorar els 1o títols de Roland Garros de Rafael Nadal: «És una bèstia. No sé si la gent s'adona del mèrit que té aquest jugador».