El potent Agü Spor turc va ser l'únic equip capaç de guanyar l'Spar Citylift Girona en l'Eurocup aquesta temporada. Una derrota a Kaisery contra un conjunt liderat per dos grans noms propis del bàsquet femení mundial, Ann Wauters i Chelsea Gray, va deixar fora les gironines a vuitens de final d'una competició que l'Uni té decidit tornar a disputar la temporada vinent. Esportivament, després d'haver quedat subcampió de Lliga i Copa per darrere el Perfumerías Avenida, l'Spar Citylift Girona tenia dret a jugar l'Eurolliga però a Fontajau han decidit renunciar-hi i repetir experiència en una Eurocup que, a parer seu, s'ajusta millor a les possibilitats esportives i econòmiques del club. Així, la temporada vinent l'Uni viurà la seva tercera experiència consecutiva en competició europea: debut jugant l'Eurolliga fa dos anys quedant eliminat a la primera fase en un grup molt complicat, amb Ekaterinburg, Praga o Nadezdha; i la temporada passada arribant als vuitens de final de l'Eurocup.

El club gironí ja ha comunicat la seva decisió a la Federació Espanyola, tenia temps fins demà, i està fent els tràmits per formalitzar la inscripció a la FIBA. Així, el pròxim 26 de juny l'equip gironí, que tornarà a estar entrenat per Èric Surís, coneixerà els noms dels seus possibles rivals en competició europea quant la FIBA faci públic els noms dels equips inscrits. El sorteig dels grups serà una setmana més tard, el dimarts 4 de juliol, a Munic. Ara com ara, i a l'espera del que pugui passar amb algun altre equip com Ferrol, que s'ho estava estudiant, a la FEB tenien constància ahir que l'Avenida jugarà l'Eurolliga i Girona i Gernika l'Eurocup. Després d'acabar la lliga en tercera posició, l'equip basc ha perdut Asurmendi (Avenida), però ha aconseguit retenir l'aler María Pina i ha fitxat la base Anna Gómez, al bàsquet belga aquest curs, a més de tenir lligats un parell de fitxatges més que encara no ha fet públics.

En canvi, a Girona l'Uni ja va destapar la gran majoria de les seves cartes la setmana passada. Surís continuarà entrenant un equip on només continuen tres jugadores de la passada temporada: Rosó Buch, Helena Oma i Kristina Alminate. Les cares noves en el joc exterior són la base australiana amb passaport italià Nicole Romeo, una jugadora de talent ofensiu que coneix bé la lliga després de passar per Cadí i Campus Promete; la versàtil aler Magali Mendy, provinent de l'Avenir, de la segona divisió francesa; i la madrilenya María Conde, que torna després de dos anys a la universitat de Florida que s'estrena al bàsquet professional a Girona i, abans jugarà l'Eurobàsquet amb la selecció espanyola absoluta. Per dins Pere Puig ha fitxat la jugadora més valorada de l'última temporada a Lliga Femenina 1: la pivot brasilera del Gipuzkoa Nádia Colhado; i Shante Evans, una nord-americana que s'acaba de nacionalitzar eslovena i que, com Conde, també jugarà el Campionat d'Europa, que comença demà a la República Txeca.