El Setmanari de l'Alt Empordà, amb la col·laboració del Consell Esportiu i del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, tornarà a premiar els jugadors més decisius de les lligues amateurs del futbol ­alt­empordanès. Per sisè any consecutiu -el web de Futbol Empordà ja inactiu, n'havia estat un dels impulsors- es lliurarà un trofeu al màxim golejador i al porter menys golejat de cada categoria.

L'acte del lliurament dels premis, que té el suport de la Federació Catalana, és obert a tots els clubs i aficionats i serà el aquest dimecres dia 14 de juny a les 8 del vespre a la seu del Consell Comarcal, al carrer Nou número 48 de Figueres, a tocar la plaça de la Font Lluminosa.

Sota el títol Amos de l'Àrea es distingiran els 12 futbolistes dels equips de l'Alt Empordà més encertats d'entre Tercera Divisió i Quarta Catalana, en masculí, i Preferent i Primera Catalana femenina. A l'apartat de porters, per optar al guardó s'havien de disputar, com a mínim, el 40% dels partits.

Així mateix, per tercer cop es reconeixerà la trajectòria d'un àrbitre de la demarcació.

Els premiats

Tercera Divisió: David Corominas i Gianni Cassaro (Peralada)

Segona Catalana: Robert Fernández (AE Roses) i Joan Ureña (l'Escala)

Tercera Catalana: Arnau Garcia (Agullana) i Nahuel Brentan (Marca de l'Ham)

Quarta Catalana: Lluís Ortiz (Selvatans) i David Muñoz (Portbou)

Preferent Femenina: Ana Ríos i Xènia Cantenys (Sant Pere Pescador)

Primera Catalana Femenina: Maria Mallol i Xènia Cardona (Cabanes)

El figuerenc Sergi Arranz (Horta), pitxitxi absolut per quart cop

En els Amos de l'Àrea tornarà a ser reconegut Sergi Arranz tot i no formar part d'un equip de la comarca. I és que el davanter de Figueres ha estat per quart cop el pitxitxi de Primera Catalana, amb l'Horta, anotant 24 gols i sent clau per l'ascens a Tercera Divisió.

Distinció a la trajectòria arbitral pel jonquerenc Espinosa Díaz

En la categoria d'àrbitres, el Comitè Tècnic d'Àrbitres de Figueres ha escollit Juan Espinosa Díaz per ser reconegut en els Amos de l'Àrea. Té 25 anys, arbitra des dels 13, viu a la Jonquera i enguany ha renunciat a arbitrar a Segona Catalana per problemes físics.