El Llagostera és cada vegada més a prop de jugar els seus partits de la temporada que ve a Santa Cristina d'Aro. Els del primer equip, de Segona B, els del filial, de Primera Catalana, i els de bona part de la base. La Federació, que ja l'estiu passat posava inconvenients a deixar jugar l'equip blaugrana a Palamós al·legant que no hi tenia allà el domicili social, torna a posar obstacles a continuar al Nou Estadi. I allò que fa un any es va poder arreglar amb l'excusa d'unes obres de millora al camp de Llagostera perquè no estava en condicions per la categoria, sembla que aquesta vegada serà inevitable.

Amb l'opció Palamós cada vegada més utòpica, al Llagostera li queden dues alternatives: tornar al camp municipal o jugar a Santa Cristina d'Aro, aprofitant la bona entesa que Oriol Alsina i Isabel Tarragó han trobat amb l'Ajuntament d'aquest municipi del Baix Empordà i que es podria traduir, en breu, en la firma d'algun conveni de col·laboració. Les relacions amb el consistori de Llagostera, en canvi, són molt més tibants. El naixement al poble d'un altre club, el CF Base Llagostera, ha provocat que s'hagin de compartir les instal·lacions municipals, ja de per si, força saturades, i per aquest motiu els blaugrana també han buscat alternatives com la de Santa Cristina.

A falta de la confirmació definitiva, que hauria d'arribar en els pròxims dies o setmanes, el Llagostera ja ha aprovat el trasllat del domicili social de la SAE al camp municipal de Santa Cristina. D'aquesta manera, no hi haurà possibilitat que la Federació hi posi impediments. El més probable és que allà hi juguin el primer equip, de Segona B, i el filial, de Primera Catalana, a banda de diversos equips de la base.

En tot cas, la marxa del Llagostera del Nou Estadi de Palamós és a contracor perquè els blaugrana hi havien invertit una bona quantitat d'euros per renovar la gespa i col·locar seients a tota la grada, adaptant-lo a les necessitats que tenien en els dos anys que van disputar la lliga de Segona A. El club del Gironès, que amb el salt a Palamós havia afegit a la seva denominació «Costa Brava», manté, però, la seva idea de convertir-se en el referent futbolístic d'aquesta zona. I, de fet, en futbol base ja ho està aconseguint perquè aquesta temporada els seus equips han firmat set ascensos. La del Llagostera és la setena millor pedrera de Catalunya, només superada per Barça, Espanyol, Damm, Cornellà, Girona i Nàstic.

Tercer fitxatge

En l'aspecte esportiu el Llagostera va anunciar ahir el tercer fitxatge per a la propera temporada: el fins ara davanter del Figueres Moha Chabboura. Amb 22 anys, ocuparà plaça de sub-23 com també ho fan els altres dos reforços que han arribat fins ara, Oriol Ayala (Palamós) i Pep Mateu (Júpiter). Moha va arribar al Figueres l'octubre de 2015 procedent del Girona B, de Primera Catalana. En l'etapa juvenil ja havia jugat amb el Llagostera. Moha ha firmat per dues temporades. Aquest curs ha marcat 8 gols amb la Unió a Tercera, disputant 1.798 minuts en 33 partits. És un jugador ràpid i hàbil, que pot dinamitzar l'atac.