Maverick Viñales (Yamaha) va perdre diumenge al circuit de Barcelona bona part de l'avantatge que havia anat acumulant durant la primera part del campionat del món de MotoGP en finalitzar en una discretíssima desena posició la cursa de la categoria reina.

Els problemes d'entrenaments amb els pneumàtics estan, segons el pilot gironí, en el fons del baix rendiment tant seu com del seu company d'equip, Valentino Rossi, encara que no s'explica gaire si es busquen altres Yamaha en la classificació, ja que Jonas Folger va aguantar bastant amb el trio capdavanter durant el Gran Premi de Catalunya.

Folger és un pilot debutant en el mundial de MotoGP i tot i així va aconseguir barallar-se amb Andrea Dovizioso, Marc Márquez i Dani Pedrosa, amb la mateixa elecció de pneumàtics que van fer els pilots oficials, la qual cosa fa més inexplicable si és possible el baix rendiment tant de Rossi com de Viñales. En qualsevol cas, la victòria d'Andrea Dovizioso el deixa a set punts de Maverick Viñales en el rànquing provisional del mundial, si bé es presenta complicat que en altres circuits menys aptes per a les característiques de la Ducati els seus pilots, tant l'italià com Jorge Lorenzo, siguin capaços d'assolir el nivell exhibit a Barcelona.

De tot el que va passar al circuit de Barcelona qui més se'n va beneficiar, malgrat la seva segona posició, va ser el vigent campió del món, Marc Márquez (Repsol Honda), que va fer una exhibició d'autèntic campió durant tot el cap de setmana. Márquez va caure sis vegades, la penúltima d'elles a la porta del seu propi taller quan canviava de moto, encara que alguns diuen que va ser «un muntatge» per cridar l'atenció després d'un cap de setmana tan infaust.

En qualsevol cas i anècdotes al marge, Marc Márquez va tornar a demostrar a Barcelona que ho està posant tot de la seva part quan la moto no arriba a més i les cinc caigudes són una mostra que roda al límit en tots els aspectes. A més, en carrera va saber llegir perfectament la situació per assegurar la segona posició, sabedor que les Ducati no seran rival en altres circuits del campionat.