El Llançà s'ha quedat a un pas d'ascendir a Segona Catalana després de fallir, aquest dissabte, a la promoció d'ascens en una eliminatòria contra el Sant Jaume de Llierca. En un duel entre els sotscampions del grup 15 i 17 de Tercera Catalana, els de Jordi Boix els ha acabat faltant només un gol per tornar a una categoria, l'antiga Primera Regional, que no trepitgen des de fa 11 anys.

Després del 0-0 del partit d'anada, el Llançà en feia prou amb un empat amb gols o amb una victòria a terres garrotxines per assolir l'anhelat ascens. Però el Sant Jaume, que precisament per un gol no va pujar ara fa un any a Roses, es va acabar emportant la victòria amb un solitari gol de l'omnipresent Lluc Mora en el minut 37. L'exjugador de l'Olot i de l'Abadessenc, que deixava el lateral esquerre per jugar més endavant, va aprofitar una pèrdua de Piti per desfer-se de Morad i batre Edu Cortés amb un xut creuat amb la cama esquerra.

I això que en els instants anteriors el Llançà s'havia mostrat molt ordenat, sense angúnies defensives i amb ocasions per desnivellar el marcador de les botes del pitxitxi Eladio Rodríguez, en un u contra u clar que Colldecarrera va rebutjar, i amb accions de Guillem Pérez i de Migue Martín.

A la segona part, als altempordanesos els va costar arribar a la porteria contrària mentre que els de la Garrotxa, amb els figuerencs Carlos Santiago i Narcís Barquero a la banqueta, fregaven el 2-0. No obstant això, els llançanencs van gaudir de l'última ocasió per emportar-se l'ascens amb un cop de cap de Chacón en el minut 85 que va sortir fregant el pal esquerre de Colldecarrera quan ja es cantava el gol.

Tot i perdre, el Llançà mantenia una mínima esperança de pujar pels compensats: necessitava que el Bosc de Tosca pugés a Primera Catalana a Castellar del Vallès i que el Peralada ascendís a Segona B, però la primera premissa ja no s'ha complert amb la derrota dels garrotxins (1-0).

SANT JAUME: Colldecarrera, Obrador (Ricard, 83'), Puigbert (Genís, 87'), Alabau, Kevin, Pol Fàbrega (Marc Teixidor, 46'), Aissa (Jorge Fernández, 46'), Expósito, Pol Reixach (Aniol Cabarrocas, 77'), Nil Fàbrega i Lluc Mora.

LLANÇÀ: Edu Cortés, Morad Houbban (Adri Marin, 66'), Piti (Petit, 47'), Ivan López, Francesc Moñino (Marc Mesas, 66'), Eric Valero (Damià Granollers, 56'), Migue Martin, Carles Chacón, Eladio Rodríguez, Andy Alonso (Bryan Valero, 46') i Guillem Pérez.

GOL: 1-0, Lluc Mora (37').

ÀRBITRE: Navarro Juncà.

*Podreu ampliar la informació a la propera edició en paper del Setmanari de l'Alt Empordà