El pilot de Mercedes, Lewis Hamilton, va aconseugir ahir adjudicar-se la pole position en la qualificació per el Gran Premi del Canadà de Fórmula 1. Amb aquesta nova primera posició a l'engraellat ja en suma 65 i iguala les aconseguides pel mític Ayrton Senna, del qual sempre se n'ha considerat admirador.

Hamilton va aturar el crono amb un temps d'1:11.495, superant l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) i el finlandès Valtteri Bottas (Mercedes), a qui acompanyarà Kimi Raikkonen (Ferrari) en la segona líniaa de la graella de sortida.

Els pilots espanyols van tenir un paper bastant discret en la qualificació i Fernando Alonso (McLaren) sortirà des de la dotzena posició, mentre que Carlos Sainz (Toro Rosso) ho farà des de la tretzena.

Les primeres deu posicions les van acabar de completar Max Verstappen (Red Bull), Daniel Ricciardo (Red Bull), Felipe Massa (Williams), Sergio Pérez (Force India), Esteban Ocon (Force India) i Nico Hülkenberg (Renault).

Carlos Sainz, després de la de la qualificació, va considerar que es «pot remuntar» tot i que és conscient que «serà difícil entrar dins els punts». El madrileny, tretzè, no va poder acabar la seva volta ràpida per la bandera groga provocada per un accident de Kvyat.