La selecció espanyola va jugar amb foc a Skopje, on després d'una clara superioritat amb avantatge al descans de dos gols, de Silva i Diego Costa, va pensar massa en les vacances i la seva relaxació va ressuscitar Macedònia, que va lluitar amb orgull fins al final per la sorpresa ( 1-2). El triomf, combinat amb el d'Itàlia davant Liechestein, fa que els dos equips es disputin el primer lloc en el duel que els enfrontarà a principis de setembre.

Va sortir Espanya a sentenciar de pressa. Ensenyorint-se de la pilota amb la seguretat que atorga que passi pels peus de Thiago, Iniesta, Isco i Silva. La variant per obrir la llauna davant rivals que es tanquen donava resultat al quart d'hora. Iniesta la picava amb qualitat a la pujada de Jordi Alba, que aquesta vegada trobava un amic en Silva. Un gir plàstic i el xut baix de dreta era el primer gol. Inferior Macedònia, només la pilota parada el convidava a alimentar el seu somni, lluny d'inici del nivell que va posar davant les cordes a Itàlia. Espanya arribava amb facilitat. Isco buscava l'escaire en dues ocasions consecutives i davant la seva falta d'èxit va decidir assistir a la tercera amb una acció per emmarcar. Era el minut 27 quan Isco esquivava una dura entrada amb un regat en un pam, esgotava línia de fons per veure el moviment de Diego Costa que marcava a porta buida. Cinquè gol en cinc partits del màxim golejador de la selecció camí a Rússia.

Mai va abaixar els braços Macedònia, modesta però amb orgull, amb una afició que s'encenia en cada atac. Pandev segueix sent l'ídol local amb 33 anys i el que més va inquietar. Una deixada a Ristovski va ser el primer avís. Espanya seguia a la seva i va acabar perdonant gols dels quals es penediria per minuts.

Va intentar mossegar a la represa Macedònia. Espanya va sentir els deures fets i va pensar en les vacances. Anestesiava el partit amb possessions llargues. Va deixar de jugar i buscar el gol. Va jugar amb foc i avui dia això costa car davant qualsevol rival. Va tenir el tercer Piqué, després d'una passada mesurada d'Iniesta, però el seu cop es va atacar amb tot per marcar. Va precedir un greu error de concentració i de marca als 66 minuts. Ningú va tapar el forat que va deixar Jordi Alba després d'un error, Ramos va poder frenar l'atac rival però no va forçar pensant en Itàlia i la seva amenaça de targeta i la cursa en autopista lliure de Ristovski la va culminar amb una fuetada davant la qual res va poder fer De Gea. El duel ressuscitava i Macedònia vivia els seus millors moments. Espanya havia de tornar a endollar, fer un últim esforç abans de les vacances. El primer objectiu era recuperar la pilota i va aparèixer en el partit Koke amb aquest objectiu. De Gea no va haver d'intervenir però la sensació d'inseguretat va durar fins al final. Nestorovski a la desesperada va fregar sense èxit el penal de Ramos.

Espanya arribarà líder al duel que decidirà el grup, davant Itàlia al Bernabéu, després de salvar la seva última prova del curs passant de la brillantor a un excés de confiança que va poder costar car.