Derrota intranscendent del Peralada a Conca, on gràcies a l'avantatge aconseguit al partit d'anada, on els gironins van guanyar per 3 gols a 0, l'equip d'Arnau Sala va aconseguir segellar l'accés a l'última i definitiva eliminatòria d'ascens a Segona Divisió B. Un gol de Cesc Clotet al primer minut de partit va deixar l'eliminatòria gairebé sentenciada, però després que els xampanyers desaprofitéssin un elevat nombre d'ocasions a la primera meitat, els locals van aconseguir donar la volta al marcador al segon temps. Ara, als de l'Alt Empordà els queden encara dues setmanes d'intensa competició per lluitar per pujar de categoria. Avui sabran quin serà el seu últim rival.

Aconseguir només un gol en els primers 45 minuts va ser poc premi pels gironins. Superioritat absoluta durant la primera meitat i de fet, quan encara no s'havia jugat el primer minut de partit, el Peralada ja dominava al marcador. Als 40 segons, Cesc Clotet va definir en un u contra u davant el porter local després d'aprofitar una excel·lent passada de Marc Carbó. El gol que necessitaven els gironins per tancar gairebé definitivament l'eliminatòria no es va fer esperar i a partir d'aleshores els homes d'Arnau Sala les van tenir de tots colors per marxar al descans amb un resultat escandalós.

Després de la diana de l'extrem xampanyer, Estellés va poder marcar el segon rematant, lliure de marca, un servei de falta. Coro i Forgas van veure com el porter local Ález Ruiz els rebutjava els seus respectius xuts i Boniquet, després de fer una gran jugada individual, no va veure la llum quan ho tenia tot de cara per fer el segon i deixar definitivament sentenciada l'eliminatòria.

La sensació de superioritat dels gironins al primer temps va ser molt gran. Ja des de la primera jugada, que va acabar en gol, els futbolistes atacants del conjunt d'Arnau Sala guanyaven amb molta facilitat l'esquena dels defensors locals, molt lents i desbordats pels blanc-i-verds. A més a més, en defensa, Gianni va viure uns primers 45 minuts molt tranquils. Al minut 11 una rematada de Collado va sortir fora per poc i ja a l'últim minut abans del descans, el porter lloretenc del Peralada va haver de rebutjar un xut des de la frontal en el que va ser l'única ocasió dels manxecs a la primera meitat.

Al segon temps el panorama del partit va canviar. «Venim d'una temporada llarga i ha estat un viatge dur, no crec que hagi estat un excés de relaxació», destacava el tècnic Arnau Sala sobre la segona meitat del seu equip. El 0 a 1 que reflexava el marcador donava encara més confiança als jugadors xampanyers per afrontar un segon temps on els locals van aconseguir dos gols abans del minut 60 que va esperonar la parròquia local. No va ser el mateix Peralada que al primer temps, però tot el treball realitzat a la resta de minuts d'eliminatòria va acabar sent més que suficient. Al descans, Estellés va haver de ser substituït per molèsties físiques i això va signficiar que Carbó passés a jugar a l'eix de la defensa. La presència dle saltenc al mig del camp és vital per l'equip i això ho va saber aprofitar el rival, que també va fer canvis per mirar de capgirar la situació al descans.

Al minut 51, Gerica, un dels millors homes del Conquense, va enviar un fort xut des de la frontal a l'escaire, impossible per Gianni. El porter del Peralada va tenir més feina al segon temps i poc després va salvar un gol de falta directa de Vicky. No va poder fer res quan, a mitja hora pel final, Fran Simón va capgirar el resultat anotant el segon gol pel seu equip després d'aprofitar una passada de la mort d'Alonso, futbolista que va entrar al descans i va donar més explosivitat al seu equip per la banda.

Els dos gols aconseguits pel Conquense van ser ràpidament neutralitzats per la tranquil·litat visitant. El Peralada sabia que encara tenia tres gols de marge i els locals, que van tornar a inquietar Gianni amb un xut de Gerica que es va estavellar al travesser, es van anar desinflant i no van crear suficient sensació de perill com perquè els peraladencs veiéssin perillar l'accés a la tercera eliminatòria de play-off. Ja al temps afegit, Álvaro Collado va anotar el tercer gol local, que posava el 3 a 1 definitiu al marcador de l'estadi de la Fuensanta de Conca.

És la primera derrota del Peralada en els quatre partits que ha disputat en aquesta promoció d'ascens. Una derrota sense efectes gràcies al brillant partit d'anada. Ara, els d'Arnau Sala estan davant el repte més important de tota la seva història. Són a 180 minuts d'aconseguit l'ascens a la Segona Divisió B.