Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) va dominar amb solvència la primera jornada d'entrenaments lliures del Gran Premi de Catalunya que es va disputar ahir al circuit de Barcelona, per davant del seu compatriota Jorge Lorenzo (Ducati) i de Jonas Folger (Yamaha). Márquez va protagonitzar un millor temps d'1:44.295, encara una mica més lent que el registre que va obtenir fa diverses setmanes, després del Gran Premi de França, quan va rodar en 1:43.803.

Aquests entrenaments realitzats per alguns equips al circuit de Barcelona van pesar com una llosa a l'hora d'aconseguir ràpidament bons temps durant la primera jornada d'entrenaments lliures, que va encapçalar gairebé en tot moment Márquez.

Els que van patir bastant més del previst van ser els pilots de Yamaha, ja que tant el gironí Maverick Viñales com Valentino Rossi es van haver d'esforçar al màxim per intentar estar en les posicions de privilegi, llastats pel fet que no realitzessin com la resta de pilots i equips proves prèvies al circuit de Catalunya. No és estrany, per tant, molt al seu pesar, el mal resultat recollit en el primer dia per tots dos: Valentino Rossi va acabar en la desena posició i Maverick Viñales en una més que discreta setzena. La seva cara d'empipament al final de la jornada ho deia tot. En Moto2, Isaac Viñales va encetar les pràctiques per al Gran Premi de diumenge amb una quinzena posició.