El Llançà es troba a només un pas d'ascendir a Segona Catalana i per a aconseguir la fita necessita no perdre aquest dissabte (18 hores) al camp del Sant Jaume de Llierca, en el partit de tornada de la promoció entre sotscampions de Tercera Catalana. Després del 0-0 de l'anada, el dissabte passat en el terreny dels costaners, qualsevol resultat que acabi amb empat o triomf llançanenc col·locarà els nois de Jordi Boix a Segona Catalana.

No obstant això, el perdedor d'aquesta eliminatòria també tindrà la seva opció de pujar sempre i quan el Girona B se salvi a Primera Catalana -si el Peralada puja a Segona B- i el Bosc de Tosca ascendeixi a la promoció a Primera, contra el Castellar.

El duel serà d'allò més especial pel mateix Boix. I és que l'entrenador del Llançà resideix a Sant Jaume, un poble d'un miler d'habitants, i n'havia dirigit el primer equip fins fa dues temporades. Per si no n'hi havia prou, la seva dona, Rosó Domènech, està a la junta d'aquest club garrotxí.

Pols entre Eladio i Reixach

El Llançà té l'ocasió de tornar a una categoria, l'antiga Primera Regional, onze anys després i té com a principal arma en atac Eladio Rodríguez, que ha anotat 28 gols, si bé té d'altres homes amb experiència a Tercera Divisió i Primera Catalana, com Carles Chacón i Guillem Pérez.

Al davant, es trobaran un Sant Jaume que compta, des de l'abril, amb els figuerencs Carlos Santiago i Narcís Barquero a la banqueta. Els exentrenadors del Vilamalla i del Sant Miquel van obtenir l'accés a la promoció a l'últim dia.

En l'últim precedent entre ambdós conjunts, en un amistós, disputat a la pretemporada passada, els garrotxins van golejar 4-0. El Sant Jaume té entre cella i cella l'ascens a Segona i ja sap què és promocionar per ascendir-hi, ja que ara fa un any la va perdre amb el Roses per només un gol. En l'àmbit ofensiu el perill és Pol Reixach, autor de 17 gols i la porteria és defensada per Miquel Colldecarrera, coordinador de porters del Girona de base.