Espanya i Colòmbia van empatar (2-2) en una nit amarga per a Pepe Reina, que va fallar en els dos gols del conjunt de José Pekerman en un duel marcat per l'exhibició de James Rodríguez, atenuada per l'empat d'Álvaro Morata en l'últim moment. Espanya i Colòmbia van disputar un partit estrany, ple de detalls. Per moments no va semblar un amistós. Va haver-hi molta intensitat per ambdues parts, molts cops innecessaris i ganes de diversos jugadors de buscar una reivindicació. Aquest va ser el cas de James, que la va aconseguir.

El partit va començar amb l'atenció posada sobre Piqué, que va ser xiulat durant gairebé tota la primera part, tot i que també va rebre alguns aplaudiments. En una altra dimensió quedar altres històries, com l'alineació de Julen Lopetegui, amb sis jugadors menys habituals per donar minuts a gairebé tothom abans de la important cita de Macedònia, o la reaparició de Radamel Falcao després de més de dos mesos i un parell de partits absent amb Colòmbia per lesió.