En això del futbol, dominar les dues àrees és essencial. L'equip que ho aconsegueix té moltes més possibilitats de sortir-ne guanyador. L'equació l'ha entès a la perfecció el Peralada, que durant tota la temporada ha posat aquesta premissa en pràctica. Els resultats demostren que Arnau Sala i els seus homes no s'han equivocat; l'efectivitat de cara a porta i defensar amb ungles i dents funciona gairebé sempre. Fins al punt, de seguir fent camí cap al gran objectiu, que no és cap altra que pujar a Segona B. Fer gols i no encaixar-ne és la gran clau d'un Peralada enratxat, que ha deixat l'eliminatòria amb el Conquense pràcticament sentenciada i que, de no rebre cap espant, estarà a només una ronda de fer realitat el seu somni. Els números conviden a l'optimisme, els mateixos que diuen que els xampanyers fa un mes que no encaixen i prop de dos que sempre acaben un partit veient porta.

Començant pel més essencial, el gol, el Peralada n'acumula 74 aquesta temporada. 68 d'ells els ha anotat a la lliga regular (ha estat el segon màxim anotador, només superat pel líder Olot) i els 6 restants, en els tres partits que portem del play-off. Una dada important diu que l'equip fa gairebé dos mesos que no es queda un partit sense marcar; l'última vegada va ser el passat 14 d'abril al camp del Vilafranca (3-0). Aquesta tònica s'ha repetit ben poc al llarg del curs: dels 41 partits oficials, en només 7 (3 a casa i 4 a domicili) els gironins s'han quedat en blanc de cares a la porteria rival.

El gol és tot un aliat en atac, però també en defensa. Ja no només perquè tan sols s'han encaixat 27 dianes a la lliga i cap a la promoció per pujar. Sinó perquè fa prop d'un mes que el Peralada no sap el que és rebre un gol. El darrer, va caure el 14 de maig, al camp del Júpiter. A tot això, se li ha de sumar que entre Richi Paz i Gianni Cassaro, els dos porters que s'han anat alternant aquesta temporada, han aconseguit mantenir el zero a la seva porteria en 20 dels 41 partits disputats.

Entrenament i fotografia

El Peralada es va entrenar ahir de 5 a 7 de la tarda per seguir preparant el compromís d'aquest cap de setmana al camp del Conquense. Un cop acabada la sessió, l'equip es va fer la fotografia oficial de la temporada, comptant-hi José Higón, l'última incorporació