L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha demanat a l'Audiència Nacional que l'excarceri perquè no ha cobrat «cap tipus de comissió il·legal» i perquè no existeix risc de fugida, ja que es tracta d'una persona coneguda «a qualsevol indret del planeta» pel seu paper en el club blaugrana. L'equip d'advocats de Rosell, liderat per Pau Molins, demana a l'Audiència Nacional que revoqui la decisió de la magistrada Carmen Lamela, que el passat 25 de maig va enviar a la presó sense fiança l'expresident blaugrana acusat de quedar-se 6,5 milions d'euros de la venda de drets audiovisuals d'amistosos de la selecció brasilera de futbol.

Segons el recurs, el risc de fugida en el qual es va fonamentar entre d'altres la jutge per enviar Rosell a la presó no existeix pel seu arrelament familiar, professional i patrimonial -a Catalunya disposa de 26 propietats- «sent absolutament impensable la seva fugida a qualsevol altre país». Pel que fa al risc de fugida, la defensa al·lega a més que no pot ignorar-se que Rosell és una «personalitat pública amb una identitat que, en virtut de la seva recent condició de president del FC Barcelona, és coneguda per la majoria de ciutadans a qualsevol lloc del planeta, cosa que impossibilitaria la seva desaparició d'Espanya».

La defensa argumenta també que Rosell no ha cobrat «mai» cap tipus de comissió il·legal ni ha blanquejat fons i que els ingressos rebuts per una mercantil seva a Andorra «responien exclusivament a la remuneració percebuda pels serveis -legals- d'intermediació» que va prestar a favor de la companyia saudita ISE en els amistosos de la canarinha.

Aquesta intermediació, segons els advocats, van permetre que la Confederació Brasilera de Futbol obtingués pels drets audiovisuals de la selecció en els amistosos «ingressos molt superiors -gairebé el doble per partit- dels que percebia anteriorment», per això «de la seva intervenció no pot derivar-se'n cap perjudici, sinó tot al contrari».