El desenllaç de la lliga promet emocions fortes quan només resten dues jornades per tancar la fase regular de la temporada 2016-2017. Empatant o guanyant diumenge contra el Saragossa a Montilivi (20 h), el Girona serà equip de Primera Divisió. El Saragossa hauria arribat salvat si el Rayo no li hagués empatat en els instants finals ahir a La Romareda (1-1). Els aragonesos, però, segurament en farien prou amb un empat a Montilivi per garantir la permanència: tenen l' average guanyat a l'Alcorcón, l'equip que marca el descens, i la distància entre tots dos és de cinc punts quan en resten sis en joc. Ara bé, la situació es podria complicar en casos d'empats entre tres, quatre i fins i tot cinc equips.

En tot cas, la combinació de resultats per aquestes dues últimes jornades encara deixa una hipòtesi més sobre la taula després dels resultats d'aquest cap de setmana. I aquesta és la següent. En cas que el Girona sigui incapaç de puntuar diumenge a Montilivi -es quedaria amb els 69 punts actuals-, el Getafe empati contra l'Almeria -es posaria amb 65 i ja quedaria descartat per a la segona posició- i el Tenerife guanyi el Nàstic -es posaria amb 66- i en la darrera jornada guanyant al camp del Saragossa, els illencs podrien atrapar l'equip de Pablo Machín (69 punts) sempre i quan els gironins no guanyessin a Còrdova. Llavors, Girona i Tenerife arribarien a la conclusió de les 42 jornades de lliga empatats a 69 punts a la classificació. Arribats aquí, caldria anar a la diferència de gols amb el Tenerife, que actualment és favorable a l'equip de Montilivi per 6 gols (abans de començar la jornada era de +10). En funció de quins fossin els resultats en les dues jornades que resten, aquesta diferència es podria eixugar. D'entrada, si aquesta combinació es produís diumenge, el Girona no podria celebrar encara l'ascens tot i que el Getafe no guanyés.

A la zona baixa l'emoció està també garantida. Amb els resultats d'aquest cap de setmana, Alcorcón, Mallorca i Elx s'enfonsen una mica més. El Nàstic, guanyant el Girona, ha sortit del descens i depèn d'ell mateix per garantir-se la continuïtat a la categoria.