El windsurfista francès Antoine Albeau (F-192) s'ha proclamat avui guanyador del campionat del Món de Windsurf - Gran Premi Catalunya Costa Brava 2017 que s'ha disputat, durant sis dies, a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador, al golf de Roses (Costa Brava), davant del càmping la Ballena Alegre .

El veterà windsurfista francès, 22 vegades campió del món, ha demostrat ser el que millor s'ha adaptat a la nova disciplina de wind foil (hydrofoil), que el circuit de la Professional Windsurfer Association (PWA) ha estrenat com a exhibició a la Costa Brava. Albeau també ha deixat clar que continua molt fort en eslàlom i que és un ferm candidat a aconseguir un nou títol mundial. El windsurfista francès s'ha proclamat vencedor d'eslàlom amb tres victòries en les 7 eliminatòries disputades i tres victòries en les cinc eliminatòries de wind foil.

El podi d'eslàlom l'han completat el francès Pierre Mortefon (F-14) i l'italià Matteo Iachino (ITA-140), segon i tercer.

En el primer Campionat de Wind-Foil (o hydrofoil) del circuit de la PWA el segon i tercer lloc han estat per al francès Antoine Questel (FRA-99) i el danès Sebastian Kornum (DEN-24).

Aquesta XIX edició del Campionat, en la qual s'estrenava per primera vegada la modalitat de wind-foil dins del circuit mundial, el vent s'ha comportat d'una forma increïble. Entre les dues disciplines, eslàlom quan ha bufat amb més de 12 nusos d'intensitat i wind foil quan ho ha fet per sota, s'han disputat més eliminatòries que en el conjunt de les dues proves del World Tour que han precedit a la Costa Brava (Japó i Corea).

El golf de Roses no només ha confirmat que és un dels millors espots de windsurf del món, sinó que a més ha estat un excel·lent banc de proves per a aquesta nova i espectacular modalitat que permet a les taules de surf de vela elevar-se sobre l'aigua i navegar una metre per sobre d'ella.

Entre els espanyols, els que han arribat més lluny tant en eslàlom com en wind foil han estat el windusrfista Pablo Ania (ESP-16) i el barceloní Ramon Pastor (E-72) ..

La propera parada del circuit PWA World Tour en la modalitat d'eslàlom recalarà a Sotavento (Fuerteventura), a partir del proper 21 de juliol.