El Barcelona seguirà sent el «Rei de Copes» de la Lliga Espanyola, després que anit sumés el 29è títol en la competició amb un triomf davant l'Alabès construït amb un gran final de la primera part. Dos gols en el temps afegit de Neymar i Alcácer van acabar marcant la diferència, després que l'Alabès hagués aconseguit igualar el gol inicial de Messi. La il·lusió i ganes dels bascos no van ser prou arguments per discutir la victòria als de Luis Enrique en l'últim dia del tècnic com entrenador blaugrana després de tres anys a la banqueta en els que ha sumat nou títols.

Amb la motivació d'aconseguir el primer títol de la seva història el partit va començar amb un Alabès intens i concentrat a no cometre errors en defensa. Això va provocar dificultats a la sortida de pilota del Barcelona. En una primera aproximació a l'àrea, Alcácer va creuar en excés un cop de cap que va sortir massa desviat. Era el minut sis i, en l'acció següent, una forta topada entre Mascherano i Alexis va acabar amb l'argentí lesionat al genoll. El seu lloc el va ocupar André Gomes.

A mesura que va anar avançant la primera part, el conjunt basc es va mostrar més contundent en cada acció, especialment en l'intent d'aturar Messi cada vegada que apareixia vora de l'àrea. Els de Luis Enrique tenien el control del joc amb possessions llargues fins que, en una jugada d'Ibai per banda esquerra, l'extrem va xutar al pal. El rebot va tocar a l'esquena de Cillessen i la pilota es va passejar per la línia de gol. La resposta del Barça no es va fer esperar, i Iniesta va llançar amb potència des de la distància, fent que Pacheco rebutgés de punys.

La final es va anar obrint i Messi va aparèixer just abans de la mitja hora per avançar el seu equip amb una rematada ajustada al pal que completava una gran combinació amb Neymar. El gol de l'argentí va ser una clara advertència del que vindria. Abans, i lluny d'enfonsar-se, l'Alabès va fer un pas endavant, que dos minuts més tard de l'1-0 va acabar amb una falta al vértex de l'àrea que Theo Hernández va aprofitar marcant l'empat amb un gran llançament a l'escaire.

Els últims minuts de la primera part apuntaven a la contenció fins que, a punt de complir-se el temps reglamentari, Neymar va rubricar una bona jugada col·lectiva per la dreta rematant a plaer la passada interior d'André Gomés. Amb el 2-1 el Barça va veure l'oportunitat de sentenciar la final i novament va aparèixer Messi per driblar tres jugadors rivals i deixar sol Paco Alcácer davant del porter per fer el 3-1. El davanter va creuar el seu xut lluny de l'abast de Pacheco.

A la represa, l'equip de Pellegrino va intentar fer un pas endavant, però el joc de combinació al Barça va anar tocant l'ànim dels bascos. La primera ocasió la va tenir Paco Alcácer després d'una acció personal de Messi agafant la pilota a la frontal. Els de Luis Enrique van rebaixar l'empenta rival alentint el ritme del partit per gestionar amb comoditat l'avantatge. La darrera mitja hora de joc va obrir un ball de canvis que el tècnic de l'Alabès va plantejar amb l'objectiu d'acumular més homes en atac tot i que, sense possessió de la pilota, va ser del tot estèril. Va ser així com va tenir la seva oportunitat l'exjugador del Girona Rubén Sobrino, que aquest curs ha militat a l'Alabès cedit pel Manchester City. En el conjunt basc el figuerenc Zou Feddal va ser titular i va jugar els 90 minuts.

La reaparició d'Aleix Vidal a set minuts del final va ser l'únic atractiu d'un final de partit que va acabar igual que ho havia fet la primera meitat. Amb el xiulet de l'àrbitre, el planter del Barcelona al complet va celebrar a la gespa del Vicente Calderón el segon títol de la temporada, després de la Supercopa d'Espanya. Tot, en l'últim partit oficial que s'ha jugat a l'estadi. Demà comença un nou projecte, amb la confirmació d'Ernesto Valverde com a tècnic substitut de Luis Enrique.