Malgrat haver estat capaç de marcar 116 gols, 10 més que el campió, el Reial Madrid, i tenir a les seves files el pitxitxi de la competició i el Bota d'Or de les lligues europees (Leo Messi, amb 37 gols) el Barcelona no ha pogut revalidar el títol de Lliga aquest curs.

De fet, aquest Barça ha estat el més golejador de l'era Luis Enrique, que va començar anotant 110 gols en la temporada 2014-2015 i que el curs passat va acabar el campionat amb 112 gols. Però també el de tota la seva història, superant aquell que, amb el gironí Tito Vilanova a la banqueta, va marcar 115 gols per guanyar la mítica Lliga dels 100 punts.

Resulta curiós que l'equip de Luis Enrique, capaç de batre rècords golejadors i de guanyar aquesta campanya en escenaris com el Santiago Bernabéu, Vicente Calderón, Sánchez Pizjuán, San Mamés, Mestalla i Cornellà-el Prat, no hagi aconseguit la seva tercera Lliga consecutiva.

Les ensopegades en moments decisius de la competició al Villamarín, Riazor o La Rosaleda (i contra l'Alabès al Camp Nou) han acabat per condemnar un equip que, tal com van reconèixer Luis Enrique i el capità Andrés Iniesta a la conclusió del campionat, ha estat massa irregular.

El tècnic asturià se'n va després de tres temporades d'èxit, però amb un palmarès decreixent, ja que ha passat de guanyar cinc títols el 2015 (Lliga, Copa del Rei, Lliga de Campions, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs) a aconseguir-ne tres el 2016 (Lliga, Copa i Supercopa d'Espanya) i un (en el cas que dissabte el seu equip aixequi la Copa del Rei) o cap el 2017. També amb la sensació d'haver desaprofitat una oportunitat d'or per acabar en gran la seva etapa blaugrana, amb tres Lligues en tres anys que haurien allargat l'hegemonia del Barça a Espanya.

Aquests 116 gols confirmen que el conjunt blaugrana ha viscut aquesta temporada a cop del geni golejador del seu trident -76 gols entre Messi (37), Luis Suárez (29) i Neymar (13)-, però s'ha mostrat poc fiable pel que fa la resta de facetes del joc. Tot i així, Luis Enrique se'n va del club amb uns números envejables en Lliga: dos títols, un subcampionat i un 76,3 per cent de victòries, un percentatge fins i tot superior al de Guardiola. En total, s'acomiada amb 338 gols a favor i 87 en contra.