Les aigües del golf de Roses tornaran a ser l'escenari, a partir d'aquest dimarts dia 23 i per dinovè any, d'una de les proves del Mundial de windsurf del circuit de la Professional Windsurfer's Association World Tour. La modalitat que s'hi podrà veure seguirà sent l'eslàlom, la disciplina reina, perquè la tècnica i la velocitat fan que les taules facin zig-zag a través d'un recorregut marcat amb boies. A Sant Pere, hi prendran part 64 windsurfistes procedents de 30 països diferents.

Aquest dimarts donarà el tret de sortida una competició on fins diumenge, dia 28, hi haurà activitats paral·leles, com la Surfalegre -concentració de windsurfistes, marques i aficionats- o la 14a edició de la concentració de furgonetes Volkswagen, prevista per dissabte a la tarda.

El punt de concentració del Gran Premi Catalunya Costa Brava, consolidat com una de les proves clàssiques i de més èxit del calendari internacional, serà com sempre el càmping La Ballena Alegre. Les sortides dels windsurfistes, si el temps ho permet, seran diàriament a les 12.30 hores des de la platja del Cortal de la Devesa.

24 windsurfistes de foil

La principal novetat d'enguany serà la celebració del primer campionat de wind-foil com a exhibició, amb la presència de 24 participants. L'hydrofoil és una quilla de grans dimensions que en el seu extrem inferior té dues ales que provoquen l'enlairament del windsurfista per sobre de l'aigua, quedant només submergit l'extrem inferior de l'aleta. El windsurfing foil s'enlaira sobre l'aigua i es navega a un metre d'alçada, com si es volés.