Maverick Viñales ha recuperat, aquest diumenge, el lideratge del Mundial de MotoGP a la cinquena prova de la temporada que ha tingut lloc en el circuit de Le Mans. En el Gran Premi de França, el pilot rosinc i palauenc del Movistar Yamaha partia des de la pole position, i després de cedir el primer lloc a Johann Zarco, ha mantingut un frec a frec amb el seu company d'equip, Valentino Rossi, en el tram final.

Després d'intercanviar-se la primera plaça, a l'última volta Maverick ha passat al capdavant i en els darrers revolts Rossi ha caigut quan buscava emportar-se la victòria. El circuit de Le Mans és talismà per l'empordanès, ja que és el lloc on havia aconseguit la seva primera victòria en un Mundial, a 125cc, al 2011. Per darrere Maverick, en el GP de França han quedat Zarco i Dani Pedrosa -Marc Márquez també ha caigut quan estava lluitant pel podi.

Aquest, és el tercer triomf en cinc proves de Maverick a la categoria reina del Campionat del Món que li permet recuperar el lideratge un mes després.