Encara ressonen els càntics d'alegria per l'ascens a la Lliga Nacional del juvenil palamosí, però, el nou entrenador del Palamós, Vicenç Fernández, ja té ganes de posar-se en marxa. «Algunes Lligues encara no han acabat, però, és una oportunitat única i tinc unes ganes increïbles de començar» va dir el vidrerenc ahir a la sala de premsa de l'estadi Palamós Costa Brava. Acompanyat del president, Joan Pau Pérez, del directiu Jordi Noguer i dels tècnics Albert Déu i Gabi Gasca, el substitut de Joan Mármol va admetre que «mai saps si és el moment adequat, però jo estic satisfet i encantat de la vida d'assumir aquest repte» .

Vicenç Fernández és conscient del salt d'un vestidor juvenil a un de Tercera Divisió, però posa en valor la seva estada en clubs on treballen bé la base: «Quan has estat treballant al futbol base del Girona o Gironès-Sàbat vol dir que has treballat amb els millors planters de la província, però, ara entrenaré un ex-Segona A o B i per mi és un luxe». El nou tècnic del degà no exercirà la funció de director esportiu com feia Mármol, però, la seva opinió serà escoltada, com ell mateix es va encarregar d'explicar ahir: «La comissió esportiva formada pels tècnics Albert Déu i Gabi Gasca, el directiu Jordi Noguer i jo mateix consensuarem la planificació de la plantilla». Ja es coneixen les baixes d'Agi, Àlex Cano i Akrong, però al nou míster dels groc-i-blaus li agradaria que no marxin un reguitzell important de peces «perquè la nostra idea és que continuï el gruix de la plantilla».

Vicenç Fernández va explicar quin tipus de joc li agradaria oferir a la parròquia palamosina: «Volem jugadors que siguin protagonistes amb la pilota, que portin la iniciativa en el joc i que la recuperin ràpidament».

L'èxit aconseguit diumenge passat amb l'ascens del Juvenil A a la Lliga Nacional demostra, segons Fernández, que «el Palamós es pot nodrir del futbol base, però, som conscients que no és el mateix l'etapa formativa juvenil que la Tercera Divisió. No és fàcil per a un juvenil consolidar-se a un primer equip». Les estretors econòmiques que viuen els clubs catalans és un aspecte a tenir en compte a l'hora de confeccionar una plantilla i, en aquest sentit, Fernández té clar que « fitxar jugadors és car i per això entenem que ens hem d'ajustar al pressupost que ens digui el club».

De cara a objectius classificatoris, a l'ex tècnic del juvenil A del Palamós li agradaria superar la barrera dels 50 punts, «ens agradaria arribar a la xifra dels 50 punts perquè els tres darrers anys s'han fregat». Fa dues temporades es van sumar 49 punts, en la passada van ser 48 i enguany, novament 49.