El Reial Madrid, liderat per la velocitat i l'encert davant de portar de Cristiano Ronaldo, va recuperar el lideratge després de vèncer el Celta de Vigo (1-4) en el partit ajornat, i es proclamarà campió de Lliga si diumenge aconsegueix puntuar en la seva visita al Màlaga, en la darrera jornada.

No hi va haver sorpreses en els equips titulars. El tècnic celeste, Eduardo Berizzo, no va recuperar el migcampista serbi Radoja, amb molèsties al tendó d'Aquil·les; el francès Zinedine Zidane va preferir el seu compatriota Varane abans que Nacho, al qual el Comitè d'Apel·lació havia aixecat la sanció. Tampoc hi va haver sorpreses en el guió tàctic: el Celta va tenir la pilota i el Reial Madrid la velocitat i l'efectivitat, com va demostrar Cristiano Ronaldo als deu minuts. Gol a la primera oportunitat. Va recollir fora de l'àrea una pilota que conduïa Isco i va inventar una fuetada imparable per marcar el 0-1.

La versió del Reial Madrid letal va tornar només començar la segona meitat. Un error enorme de Guidetti que hauria pogut empatar el partit es va transformar segons després en una cursa d'Isco amb gol de Cristiano Ronaldo, un contraatac de manual. El gol va ser una imatge que va concentrar l'essència del futbol: el Celta perdona i el Reial Madrid mata.

El partit, adormit, el va revolucionar Martínez Munuera quan va expulsar per segona targeta groga Iago Aspas. El davanter gallec va demanar penal de Sergio Ramos però l'àrbitre no va castigar el contacte i el va amonestar. Poc després, amb Balaídos encès, el col·legiat no va sancionar Cristiano Ronaldo per fingir una caiguda a l'àrea celeste o Casemiro per una dura falta quan tenia ja targeta groga. El caos es va apoderar del partit. Una pèrdua d'Isco la va aprofitar el Celta per empatar gràcies a Guidetti, en un llançament que va tocar en Sergio Ramos i va desconcertar Navas. L'ímpetu gallec el va frenar el Reial Madrid amb un altre contraatac, guiat per Cristiano, Benzema i Marcelo, que va assistir per al gol del francès. Aquest tercer gol va fer caure el Celta. Es va bolcar el Reial Madrid. I hauria pogut golejar: Ronaldo, després de diverses passades amb Kroos, va fallar l'impensable davant Sergio Álvarez (min.74), que es va lluir a continuació amb una estirada en un llançament d'Isco. La següent oportunitat, clara, va ser per a Modric. I el gol que va tancar el partit va arribar a la vora del final, amb un llançament molt còmode de l'alemany Kroos. El Madrid té a un sol punt el títol de Lliga.